4232

Здравният министър: Не виждам основание да подам оставка, върша си работата

"Бих подал оставка тогава, когато ми я поиска премиерът, който ме е назначил и бъде гласувана от парламента, който ме е излъчил като част от правителството"

"Не виждам основание да подавам оставка. Аз си върша работата. Това, което трябва да направя – съм го направил. няма как да се смята, че съм укорим за нещо, което всеки на моето място би направил”. Това заяви здравният министър Христо Хинков, коментирайки призивите за оставката му след освобождаването на директора на „Пирогов” доктор Валентин Димитров.

Той обясни и какви са откритите нарушения в най-големия спешен център у нас. "Нарушенията са сериозни, защото има най-малко три различни казуса за обществени поръчки. Те са за около милион, в особено големи размери са, но въобще не са проведени. Всъщност, това не са поръчки, а плащания за тези суми, които са без обществена поръчка. Някои са без пряко възлагане. Това е тежко нарушение на Закона за обществените поръчки. Всеки ръководител знае, че това е едно от най-сериозните нарушения в неговата работа", категоричен е Хинков. 

Здравният министър коментира и казуса с дълга на "Пирогов", който според МЗ е за 301 милиона лева. Директорът на спешния център Валентин Димитров подчерта, че тези задължения са натрупани в период от 10 години и той няма как да е отговорен за натрупан дълг по време, когато той не е бил начело на лечебното заведение. 

"Имаме дълг, който трябва да се изплаща след две години. Всеки месец главницата е в размер на 250 хиляди лева. Аз не коментирам решенията на директора за консолидирането на предишни заеми. Аз само казвам, че състоянието на "Пирогов" не е цветущо и не е на печалба", посочи министърът. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Политическа поръчка на ПП-та изпълняваш.Не се прави на луд,остави”Пиро

Политическа поръчка на ПП-та изпълняваш.Не се прави на луд,остави”Пиро

08.12.2023 | 12:46

“Пирогов” на мира и си обирай крушите,слуга на краварите!”Пирогов” не ти е”Нексо”,”Телерик”,”Пробиотици” и др.бизнес проекти на крадците ПП-та,та да ги гледате и съдите според данък печалба и приходи-разходи.

Отговори
0 0
Тоя

Тоя

07.12.2023 | 16:48

Ако е женен за работата си работата си Работата като негова жена ша му бие шута немедлено Но пусто тука няма брак а незаконна сглобка Нещо като извънбрачна връзка Тук и закона и морала са безсилни Трябва да се надяваме Господ да си прибере артъка Амин Дай Боже

Отговори
0 0
хахо

хахо

07.12.2023 | 16:36

Да не изпълняваш Закона! Да произвеждаш некачествени медицински специалисти! Да държиш и храниш в системата на Здравеопазването некомпетентни лекари и медицински кадри! Да работиш по противоконституционни и противозаконни закони, които си противоречат един на друг! Да работиш според закон в който един член противоречи на друг член от същия зокон( Закона за Здравето)! Да се работи по некомплектовани наредби изключващи цял ред заболявания! Това ли е работата ти? Да не се осигуряват помощни средства за хората със зрителни увреждания в разрез с чл 13, ал. 1, т. 3 от Кодекса са социално осигуряване! Както и ред други.

Отговори
3 0
Милостива

Милостива

07.12.2023 | 09:43

Ако все пак решиш да си тръгнеш, вземи моля те и шиб@ните си електронни рецепти със себе си, които подлудиха и лекари и пациенти!

Отговори
11 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?