1553

Здравният министър каза кога подава оставка

Сложното, което правя, е, че се опитвам да намеря истината и да защита справедливостта и закона. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков.

Той заяви, че му е трудно да каже точно каква е нанесената щета от управлението на директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров. „За мен е необяснимо колко много се политизира този случай. Тук става дума за конкретни нарушения на обществените поръчки. Създаде се такъв проблем, че дори беше заплашено приемането на бюджета“, каза здравният министър пред БНТ.

Той посочи, че финансовата щета не е това, което се описва от директора. „Финансовото състояние на „Пирогов“ отдавна се знае, че не е добро. Теглени са големи заеми, които да занулят дългове към определени кредитори, но тези кредити трябва да се погасят. Има нарушение на Закона за обществените поръчки от директора на „Пирогов“, няма нищо лично. Ако не бях го направил, щях да бъда преследван от закона“, заяви проф. Хинков.

Той подчерта, че, ако се установи, че данните в този одитен доклад са измислени от експертите, които са го писали, ще си подаде оставката. „Но не мога да си представя, че те са измислени. Има документи, подадени до ГДНП, които показват сериозни нарушения“, добави проф. Хинков.

За около 8 месеца ще бъдат проверени основни болници, които са с държавно участие. Това е текущ процес, не са насочени към конкретни директори, каза още здравният министър.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
САМО ИСТИНАТА

САМО ИСТИНАТА

08.12.2023 | 21:21

Ти си една много ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ!

Отговори
3 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?