2374

Заплахи от трибуната на НС: Костадинов поиска "поставяне под запрещение" за Кирил Петков ВИДЕО

С размяна на заплахи за "поставяне под запрещение" започна пленарният ден, в отзвук от новината за изгонването на 70 руски дипломати за "несвойствени дейности".

Премиерът в оставка спешно да бъде поставен под запрещение и да бъде задействана процедура за освидетелстване, отправи апел към главния прокурор лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Декларацията му от парламентарната трибуна беше провокирана от изгонването на 70 руски дипломати, което оповести вчера Петков. Според Костадинов това решение не е взето от МС, то еднолично взето от Кирил Петков и с това нарушава основния закон на страната.

"За тази негова приумица той няма решение на МС и е взето в отсъствие на министъра на външните работи. Това е грубо погазване на Конституцията, за което той носи персонална отговорност", каза Костадинов. Той констатира, че Петков е опасен за България и нанася непоправими щети за всички българи, а масовото изгонване на руски дипломат и закриването на консулствата у нас е безпрецедентно и е последна мярка преди започване на война.

"Днес премиерът в оставка обслужва чужди интереси, заплашва националната сигурност на държавата, която и без това е разтресена от каскада от кризи", предупреди още лидерът на "Възраждане", като нарече Петков "случаен минувач във властта".

"Мотивровката на изгонването на дипломатите беше, че всеки, който защитава чужди интереси, трябва да напусне страната. Кога Кирил Петков и народните представители, които гласуваха предателството на Македония, ще напуснат страната?", попита Костадин Костадинов.

Оказа се, че от "Демократична България" са били информирани за изгонването на руските дипломати, разбра се от репликата на лидера на парламентарната група Христо Иванов. Още снощи пък лидерката на БСП заяви, че нейната партия не е информирана за това, нито коалиционният съвет.

"Решението, за което става дума, не е взето еднолично", разкри Иванов. Обсъждано е на 18 май на МС и на коалиционен съвет", обяви лидерът на "Да, България". Той напомни, че желанието за прилагането на принципа за реципрочност на дипломатическите мисии на двете страни е налице отдавна. "Решението е подкрепено от ДБ, декларира Иванов. И посочи, че от неговата формация са настоявали за това от много дълго време.

"Смятаме, че то е закъсняло, но правилно. Ако някой трябва да бъде поставен под запрещение, това са представителите на "Възраждане", каза от трибуната Христо Иванов.

Настимир Ананиев от ПП пък протестира, че за пореден път са били обидени български държавни институции, предвид заключението, че САЩ са събрали в Мадрид "своите васали". "Не мога да разбера защо нарича президента Радев васал на американците, който бил привикан в Мадрид", иронизира Костадинов депутатът от ПП. И напомни, че заедно с президента в испанската столица са и български министри.

След горещата размяна на реплики и обиди, депутатката от "Възраждане" Искра Михайлова разкритикува председателя на НС Мирослав Иванов, че за пореден път си е позволил да допусне коментари на декларация на група. Това е погазване на правилника, отчете Михайлова и напомни, че и затова беше свален предшественикът му на поста Никола Минчев. Временният председател на НС обаче направи забележки за използването на обиден език и апелите за "запрещение" и по време на изказването на Костадин Костадинов, и по време на отговора на Христо Иванов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
Киро тъ-пото

Киро тъ-пото

29.06.2022 | 16:57

90% от българите са руски шпиони, защото обичат Русия и ме мразят.

Отговори
2 1
Реалист

Реалист

29.06.2022 | 16:14

От ДБ вече знаели за изгонването, естествено, че знаят - та те работят към посолството на САЩ - тия тумори, начело с Христо Иванов, от тези по-големи предатели не знам дали има!

Отговори
6 1
Психиатъра

Психиатъра

29.06.2022 | 14:04

Нека руZZките подлоги в България се успокоят и по-добре да помислят какво ще правят , когато след 2 / ДВА / месеца наврат в кучи гАз, господаря им - ПЛЕШИВИЯ , ФАШИЗОИДЕН ГНОМ - КАпутин.

Отговори
4 6
Не се отваряй в Нета

Не се отваряй в Нета

29.06.2022 | 16:56

Другия месец всички такива хохли като тебе ще ги изловят и изпратят на източния фронт за кайма.

Отговори
2 1
До и,диота от 7/8

До и,диота от 7/8

29.06.2022 | 13:59

А докато радев, копейкин , кака корни , боко, моко и т.н. лижеха задника на КАпутин и даже му построиха гЪзопровод до балканската му колония - сърбия за 3 МИЛИАРДА купувахме НАЙ-СКЪПИЯ газ в Европа от АЗИАТСКИТЕ ФАШИСТИ. И може би бензина беше без пари ? Както казва Сократ : " ПРОСТ НАРОД - И,ДИОТ ДО И,ДИОТ"

Отговори
2 7
Прибирайте Киро Лудия!

Прибирайте Киро Лудия!

29.06.2022 | 13:59

Както вече писах всички седесари, соросояди и "демократи" са откачалки, които ги отглежда американското посолство, като Пета колона на американските интереси! Явно така процедират във всяка държава по света!

Отговори
5 2
787

787

29.06.2022 | 12:39

сега като изгонят чистачките и шофьорите и закрият руските консулства какво ще се случи, какво ще спечели българия - ще падне дизела, ще падне тока и хранителните стоки, ще намерим евтин газ за години напред ? Нищо такова, кирчо ще получи няколко милиона по сметката си от сащ и ес под формата на подкрепа от НПО, а дизела септември ще бъде 6 лв и всичко ще стане тройно по скъпо.

Отговори
12 3
1944

1944

29.06.2022 | 12:37

Партията на Копейкин-извън закона! Не е демокрация да търпиш в родината си съветски шпиони! Митрофанката да придружи 70-те съветски бандити еднопосочно! А Българските тайни служби да започнат прочистване на държавата ни от "спящи" клетки на КГБ!

Отговори
5 13
999

999

29.06.2022 | 12:41

спящите клетки са в западните посолства, а американските шпиони на козяк и извън него надхвърлят хиляда

Отговори
12 4
Доктор

Доктор

30.06.2022 | 04:00

Спящите клетки са в главата ти и няма никакви изгледи да се събудят. Ще си умреш прост и това ме устройва прекрасно.

Отговори
0 0
руZZкия ТРОЛСКИ МЕРИНДЖЕЙ

руZZкия ТРОЛСКИ МЕРИНДЖЕЙ

29.06.2022 | 12:33

богдане , тапа руZZка подлого, все още има и мислещи българи , не само продажни гниди като теб и костя копейкин. А ЗА ВОЙНА С АЗИАТСКИТЕ ВАРВАРИ НЕ СЕ БЕЗПОЗОЙ. ГОСПОДАРИТЕ ТИ В кремъл достатъчно са оцапали памперсите в Украйна. Мисли какво ще правиш след два месеца , като наврат азиатските примати в кучи г.ъз.

Отговори
4 11
Президент Володимир Зеленски

Президент Володимир Зеленски

29.06.2022 | 12:01

Зеленски пред ООН: Изключете Русия, тя е държава-терорист Според хартата на ООН страните са длъжни да поддържат мира на международната арена

Отговори
6 11
Богдан Попов

Богдан Попов

29.06.2022 | 11:48

Няма ли бьлгари в Бьлгария вече. До Кога ще дьржат тези западогьзолизци да вкарат Бьлгария вьв война с Русия ли? Има ли един бьлгарин с чиста сьвест и да ги вкара в затвора Кирчо Тьпото и Кокорчо?

Отговори
16 9
Президент Володимир Зеленски

Президент Володимир Зеленски

29.06.2022 | 12:02

Ей руска слуга и лакей, докога ще тролиш? Изнасяй се заедно със седемдесетте шпионина обратно в северна азия!

Отговори
8 13

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?