46

Йотова: Единствената вина на президента е, че даде шанс на Петков и Василев

След 12 години управление на ГЕРБ, мнозина от нас повярвахме, че е възможна промяна. И натоварени с много очаквания, разочарованието беше много бързо и от голямата любов, се получиха големите резерви в хората, включително и в мен. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ тази сутрин. Тя коментира актуалните теми от дневния ред на страната – предстоящите избори и събитията, довели до тях, както и темата за доставките и цената на природния газ.

Остана една горчивина след това управление. Сякаш стана война между различни лобита. Обвиненията между „Продължаваме промяната” и „Има такъв народ”, и по-малко останалите партии, като че ли обясниха на нас българските граждани, че битката беше на едни пари срещу други пари. Ето това кара гражданите да не гласуват на избори, коментира Йотова.

Според нея по-малко хвалебствия и повече реализъм няма да навредят на никого. Визирайки изказвания на бившия министър-председател Кирил Петков, Йотова подчерта, че вместо признаване на грешките, виждаме „една тийнейджърската амбиция и обяснение на много тежките проблеми и нерешени проблеми, които кабинетът завеща”.

По думите на Илияна Йотова президентът Румен Радев има само една вина по отношение на Кирил Петков и Асен Василев, които участваха като министри в негов служебен кабинет, а, именно им е дал шанс.

Те се обърнаха срещу президента, вместо да търсят съюз. Този, който ги съветва, очевидно не им мисли доброто, коментира още вицепрезидентът.

Запитана за тежките критики, които прелетяха между Радев и БСП след нереализирането на третия управленски мандат, Йотова каза: Нито аз, нито президентът имаме проблем с БСП. Очевидно те смятат, че част от неуспехите им се дължат на президентската институция.

Вицепрезидентът припомни, че днес следобед ще има изключителна важна среща на „Дондуков” 2. Тогава Радев ще се срещне със собственика, ръководството на строителната фирма и проектанта на междусистемната газова връзка с Гърция.

Служебният кабинет трябва да реши въпроса, а другите просто могат да говорят, заяви Йотова относно подсигуряването на доставките на природен газ за предстоящия зимен сезон.

Според нея протестите пред президентството безспорно са политически мотивирани, но подчерта, че и един човек да има пред сградата – очевидно той има своите мотиви.

Категоричното ми становище е, че България трябва да търси решение за газа с всички свои европейски партньори. Решението е общоевропейско, заключи вицепрезидентът. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
32 коментара
Георги

Георги

12.08.2022 | 14:01

Малко ли ви ограби за 12 г ГЕРБ + ДПС, бе, просяци???явно малко! Искате да си броите стотинките за хляба, явно ….щом не видяхте промяната за 6 месеца…

Отговори
6 6
До АНАЛ-лизатора

До АНАЛ-лизатора

12.08.2022 | 12:44

Ти от кои тролчета си? От копейкаджийските, дето по съвместителство лижат Усраните дирници на БАШИБОЗУШКАТА коалиция гроб-дпс.

Отговори
7 4
В мафиотските медии ТОВА няма да го прочетете!

В мафиотските медии ТОВА няма да го прочетете!

12.08.2022 | 12:39

Manol Glishev , https://manolglishev.com/ukraine-is-becoming-a-european-leader/ ”…първа грешка бе самото сприхаво, забързано – „инфарктно“ сваляне на правителството и разтурване на 47-ото НС. Защото този път въобще не успяха да скрият, че това бе реакция на засегнати мафиотски интереси. А тази очевидност въпросното задкулисие можеше да си спести. Кохортата на казионните медии (без никакво притеснение включвам в нея БНТ, БНР, масовите хартиени вестници и „жълтия“ поток, обливащ възрастните поколения) от самото начало се бе заела с невероятно старание да руинира авторитета на управляващите, в резултат на което – това социолозите регистрираха – рейтингът им бе тръгнал неотклонно надолу… можеше да се предвиди, че примерно до началото на 2023 г. българите щяха да бъдат с успех „изцелени“ от „харвардското изкушение“…И ето: прозрачният, наглият демарш на засегнатото задкулисие изведнъж пречупи този низходящ тренд – столичните площади се взривиха… готвеното от настоящото служебно правителство тотално капитулиране пред „Газпром“, демонстративната готовност за слугинаж на Путинова Русия, а дори – много вероятното връщане на изгонените от България „дипломати“ също води – вече – до мобилизация на демократичните политически сили… защото почти силом враговете му го сплотяват.”

Отговори
8 2
Анализатор

Анализатор

12.08.2022 | 12:37

тролчетата на Пълния Провал ги боли отзад,под кръста,но те са стоици,търпят със стиснати зъби.Продължавайте да стискате,защото още много ще ви боли.Да си знаете!

Отговори
5 7
До отчаяния идио.т

До отчаяния идио.т

12.08.2022 | 12:29

Звездите ли ти говорят , че са "Прокопиеви" крадци или червените петолъчки на чорбаджийте ти от дпс /ДС/ и библиотекарския?

Отговори
8 3
Отчаян Реалист

Отчаян Реалист

12.08.2022 | 11:58

Свиквай със загубата на прокопиевите крадци и мошеници от Продължаваме Подмяната ,от сега

Отговори
5 11
Реалист

Реалист

12.08.2022 | 11:44

Чета коментарите и все повече се отчайвам, има все още хора, които ще гласуват за ПП и вярват, че така ще сменят модела ГЕРБ, боже мили!

Отговори
5 8
Двусмислие

Двусмислие

12.08.2022 | 12:25

Малко двусмислено ти се получава. Какво точно искаш да кажеш?

Отговори
6 3
Реалист

Реалист

12.08.2022 | 15:39

"Чета коментарите и все повече се отчайвам, има все още хора, които ще гласуват за ПП и вярват, че така ще сменят модела ГЕРБ, боже мили!". Кое не можете да му разберете на това изречение, или да Ви връщам в 4 клас - четене с разбиране, ама от олигофрени!

Отговори
4 0
Дон

Дон

12.08.2022 | 11:27

За всичко е виновен генерал Радев, той няма право да се бърка в работата на правителството ако е искал да управлява държава трябвало е да кандидатства за министър председател, а не за президент.

Отговори
14 0
Счетоводителя на йотова

Счетоводителя на йотова

12.08.2022 | 11:20

Ами тя , милата , червена КИФЛА не е излизала от тази коалиция . Зер 4000 лв на месец от ссср / а някой полезни ИД.ИОТИ получават и повече/ са добре дошли да си купи нещо ЗАПАДНО.

Отговори
14 4
Богомил Бонев

Богомил Бонев

12.08.2022 | 11:18

Когато министър, любител на по-мъжки форми, те назначава на работа, декларираш нула спестявания и някакво местенце на морето. Бил си инструктор по фитнес, какви спестявания. Освен това има малко неудобство, че си продал фирма с огромно ДДС, но не си го внесъл, а новият собственик е малоимотен. Сега те уволняват и декларираш, че семейството, но само жена ти, е придобило апартамент в Дубай за 1.1 млн. лв. Кредит от дубайска банка. Добре, но банките навсякъде са едни и същи. Те искат обезпечение, не си раздават парите, все едно Кокорчо ти ги дава. Какво може да е това обезпечение?! Освен служебният кабинет да провери дали митницата не е дадена в залог като обезпечение, друго не се сещам.

Отговори
8 8

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?