46

Йорданова: Гешев да информира и българските депутати за снимките с кюлчетата

Министерство на правосъдието не разполага с тази експертиза. Главният прокурор Гешев дължи същото уважение и ниво на информираност и спрямо българските народни представители. Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова във връзка с оповестената в ЕП петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция "Бояна".

Йорданова направи уточнението, че обичайно главният прокурор отказва да информира българските народни представители по текущи производства.

Думите ѝ са свързани с факта, че Томаш Здеховски – председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април, който оповести, че снимките и видеата са били манипулирани според експертизата, поясни и че информацията е предоставена от българската прокуратура.

Надежда Йораднова направи изявлението си след заседанието на Министерски съвет. Тя съобщи още, че съвсем скоро ще е готов законопроектът за разследване и търсене на отговорност на главния прокурор. Експертните дебати в Министерство на правосъдието приключиха, допълни министърът в оставка.

Свен това днес кабинетът в оставка е приел законодателни промени във връзка с изменения и допълнения на Закона за защита от домашното насилие и Търговския закон.

Изключителното изостряне на домашното насилие в последните няколко години и увеличаването на броя на пострадалите и жертвите, постави проблема като приоритетен и наложи значително подобряване на законодателството в областта. Предвидените промени ще допринесат за осигуряване на бърза, ефективна и адекватна защита и подкрепа на пострадалите от домашно насилие лица или лица в риск, както и упражняване на превантивно и възпиращо действие върху извършителя на насилието, заяви Надежда Йорданова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Анализатор

Анализатор

14.07.2022 | 22:51

Ами няма нужда,надке,нали стояна и сайтчето и пишат и лъжат,чети там и си мисли обратното!Цитират цоциалистите и йончева-кънева,а по подмазваческата телевизия една много гневна цоциълистка се пенеше.Ама какво да правиш - боли,та се не трае,май!

Отговори
1 0
Свинката

Свинката

13.07.2022 | 18:22

Надка пиратка скимти като ритната по дебелия :)

Отговори
4 1
Батко

Батко

13.07.2022 | 14:59

Май експертизата на прокуратурата е фалшива, като всяко нещо на Гешев.

Отговори
3 10
Анализатор

Анализатор

13.07.2022 | 17:46

Продължавай в този дух,може и да спечелиш някоя и друга стотинка......

Отговори
5 2
Чутовна наглост

Чутовна наглост

14.07.2022 | 08:01

Тази тъпа машинописка по добре да си затвори устата защото я направиха министърка именно и благодарение на тези фалшиви упорки с които лягаха и става ха нейните съпартийци. Именно на такива смешни, глупави и мръсни трикове, предназначени за простолюдието, превратаджиите заграбиха властта за да разорят държавата само за една година. И тази нагла жена продължава, и тези жадни за власт в парламента продължават да си фантазират с кого щели да управляват. С всеки друг но не и с герб, ти да видиш. Не те а герб няма да управлява с тях. Е, разбира се ако машините за гласуване не бъдат пак програмирани, както на предишните избори и в 12 без пет, не се окаже че пп тата имат 3-4 депутата в повече. То така си беше и н предишните, когато герб до 16часа водеха с резултата и изведнъж...., а мазните телевизии се надпреварват да повтарят "най голямата парлам. група". Най голяма ама друг път, най големите аферисти и мошеници.

Отговори
3 0
Анализатор

Анализатор

13.07.2022 | 14:44

Не е длъжен,а и какво те интересува - ти си мат!

Отговори
9 4
Пловдив

Пловдив

13.07.2022 | 14:40

Проста и зомбирана с опорки секретарка, която повтаря като навита пружина несъстоятелните тези, които са й спуснали шефовете.

Отговори
13 5

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?