1939

Йордан Терзийски от ПП: Газ има, опасно е да се играе със страховете на хората

Опасно е да си играем със страховете на хората.Със страх се управлява краткосрочно, с визия – дългосрочно. Газ има и трябва да се приеме решение за танкери и да се финализира връзката с Гърция. Това заяви бившият народен представител от Продължаваме промяната Йордан Терзийски в сутришния блок на БНТ. 

Той подчерта, че са осигурили дългосрочен вариант за тази зима , който ще осигури България с газ – 7 карго кораба. За тях има оферта и трябва да бъде взето решение от служебния кабинет. Газовата връзка с Гърция също е много важна, тя физически е завършена и остават документални подробности, изтъкна Терзийски. 

По повод на служебното правителство Йордан Терзийски каза, че България има нужда от приемственост, от продължаване на политиките, които те започнаха, от енергийна диверсификация, да се продължи каузата за Капитан Андреево,   и  антикорупционната инициатива. Отбеляза, че кабинетът трябва да организира и да  гарантира честни избори.

" Нека да видим съвсем конкретни решения. Ние осигурихме дългосрочен вариант, за да осигурим газ за зимата. Има оферта и служебното правителство трябва да вземе решение. Трябва да се завърши документално и газовата връзка с Гърция, за да получаваме азерски газ на 100% на ниска цена. За 7 месеца успяхме да построим газовата връзка, вярвам, че за месец -два служебното правителство ще успее да завърши документалната част. Газ има и е осигурен, трябва да се приемат офертите по рамковите споразумения", заяви Терзийски.

За предложението на Демократична България да се явят заедно с ПП на изборите, бившият депутат от ПП напомни, че все още текат проучвания. "Нашата цел е да има антикорупционна коалиция в следващия мандат от 120 човека. Всяко такова решение предстои да бъде обсъдено. Нагласите са да бъде формирано мнозинство. Ние сме припознали като партньори и ДБ и БСП и се надявам, че в следващия парламент те ще ни бъдат отново партньори. За ДБ в следващите дни трябва да има по-голяма  яснота", каза Терзийски. 

И допълни: "Ние  доказахме, че имаме коалиционна култура – успяхме да съберем в една коалиция дясна и лява партии. Независимо в какъв формат ще се явим на изборите, ние ще прдължаваме да работим заедно в стабилна и по-голяма коалиция „Антикорупция“, която ще изпълни всички ангажименти, поети от нас пред избирателите", увери Йордан Терзийски. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Анализатор

Анализатор

10.08.2022 | 12:43

Вярно е,има и аз имам - хапнах бял боб с ребърца и сега ела да видиш - газ,газ,газ........

Отговори
0 1
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

10.08.2022 | 10:08

Газ има, но Коалиция ГАЗПРОМ целта и е да насажда страх и паника в хората!

Отговори
2 3
Терзийски

Терзийски

10.08.2022 | 09:28

Вие сега всички от ПП ще се изреждате да твърдите едно и също.Какъв конектор с Гърция сте построили вие,пинокиевци,като ви го построи Бойко?И защо обвинявате служебно правителство за забавяне в документация за пуск,като вие умишлено объркахте имената в документацията?И защо не си ги договорихте тия 2танкера по ваше време,а сега разтягате локуми?При цялата ви “работа” в парламента 1закон не гласувахте ,нищо свършено,никакви програми,с готовите програми на Бойко работехте и само лъжехте народа.Ай,скрийте се,че ни продънихте ушите с лъжите си!

Отговори
4 3

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?