1939

ВМРО кани НФСБ и Москов за патриотичен фронт

Патриотични партии, сред които КОД на Петър Москов и НФСБ начело с Борис Ячев, събра ВМРО на разговори за бъдеща коалиция в централата си на “Пиротска” 5 вчера. Идеята на "войводите" е за следващите избори да се направи голямо патриотично-консервативно обединение между всички “българофилски организации”. В края на юли съпредседателят на партията Искрен Веселинов покани директно в обединението формациите на Стефан Янев “Български възход” и “Има такъв народ” на Слави Трифонов. И двете партии обаче отказаха офертата. В началото на срещата Веселинов подчерта, че имало съгласие за разговори от още партии, но такива с тях щели да се водят по-нататък. Те не могли да излъчат свои представители сега заради отпускарския сезон. 

Причината ВМРО да събере патриотичните партии бил анализ, който партията е направила на изминалия мандат, мотивира се Веселинов. Според него сега липсвал патриотизъм и кой да защитава националния суверенитет. Това най-ярко се показало с решението на правителството на Кирил Петков да приеме френското предложение за членство на Северна Македония в ЕС.

Той посочи още, че в момента липсват политики за подкрепа на българското производство и такива срещу демографската криза. Освен това опасност имало и заради Зелената сделка на ЕС, както и на национално ниво заради бюджетните разходи на страната, които достигнали 46% от БВП, анализира още съпредседателят на ВМРО.

Ние искаме сериозни промени в конституцията и смяна на модела, подчерта Веселинов. Затова и според него било добре да се създаде една истинска патриотична алтернатива, която да се яви на предсрочния вот през октомври.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Елизар  Генчев

Елизар Генчев

24.08.2022 | 18:17

Нито НФСБ , нито ВМРО имат капаци - тет да управляват! Помня ги -. Какви инфантили бяха пьрвите -в началото !!! Добре , че имаха Велизар Енчев - та да ги изстреля в Парламента !!! Щяха Бойко да махат !!!!! После при този ,от който щяха да ни спасяват - се приютиха на хранилка !!!! Сиешниците на Чорбаджи Валери !

Отговори
1 0
За България

За България

12.08.2022 | 08:36

на този политически хаос в момента по би й било изгодно ВМРО и НФСБ да прескочат границата,отколкото ДБ.Те поне са националисти и са за националните ни интереси.За разлика от др.

Отговори
0 0
Съвокупност от нули е = 0

Съвокупност от нули е = 0

10.08.2022 | 11:23

Поканете още Волен , Яне Янев , някое от 100- те БЗНС- та , Расатето и т.н. Смешката да е пълна.

Отговори
4 0
0 + 0 = 00

0 + 0 = 00

10.08.2022 | 18:07

И Костя Копейкин поканете!

Отговори
3 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?