1553

Вижте както поиска Румен Радев от ЕС за българите в Македония

Крайно време е институциите в Република Северна Македония да противодействат ефективно на насилието и на словесните прояви на омраза срещу българите. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с комисаря по политиката на разширяване и съседство на Европейския съюз Оливер Вархей, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава подчерта, че зачестилите случаи на агресия срещу българите в югозападната ни съседка изискват категоричен институционален отговор. Опитите за омаловажаването им и тяхното третиране единствено като криминални случаи не е в интерес на двустранните отношение и европейската перспектива на РСМ. Бездействието и липсата на наказания стимулират престъпленията от омраза.

Президентът призова Европейският съюз да гарантира спазването на правата и сигурността на българите в РСМ със същата енергия, с която настояваше за ускоряване на нейната европейска интеграция.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
УМЕН

УМЕН

27.01.2023 | 00:21

Тези три партии искат да затрият България искат да ни направят нови длъжници на Русия а тя не иска да сме държава а тяхна територия и тяхните помощници са македонците осъзнайте се най сетне защото после ще стане късно всички партии служат на Русия спазват някакъв план това как да стане ще докарат до фалит държавата ни и да им клекнем в краката .....

Отговори
2 1
И аз

И аз

26.01.2023 | 21:04

не искам лъжлив Киро ,комунист Ристьо и Пeдaл Kokopчo ,ама те били от умните и крадливите.

Отговори
3 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?