46

Вижте как Гълъб Донев и министрите му поеха щафетата от кабинета "Петков" ВИДЕО

След церемонията по представянето на служебния кабинет в Президентството, премиерът Гълъб Донев и министрите му отидоха в Министерския съвет, за да приемат официално властта от предшествениците си.

„От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната”, обърна се към служебния премиер и неговите министри Кирил Петков. Той отбеляза, че противно на внушенията в общественото пространство, условия за апокалипсис няма. Нямало и заложени мини, клопки, подводни камъни, които да отклоняват вниманието от подготовката на честни предсрочни избори.

„Преди час дадохме клетва да спазваме Конституцията и законите на страната. Клетвата вече е в сила. Пожелавам ви характер, смелост и мъдрост, за да отстоявате с всеки свой подпис и решения националния интерес на България. Запазете известна дистанция от властта, за да не губите връзката с хората”, апелира Донев.

Служебният премиер посочи, че очаква от министрите работа на 100% и умни решения с мисъл за всеки български гражданин. „Умни решения, съобразени със законите, умни и ефективни решения, които имат за цел подобрение живота на хората, а не са поредните ефектни политически послания”, добави Донев.

Предстоят месеци, в които политическите страсти ще са нажежени. Служебното правителство има за задача да възстанови добрия тон, диалога в обществените отношения. Има надежда все още, че ще е възможен диалогът, уточни Донев.

Цената на природния газ, цените на горивата, рекордната инфлация, протестът на пътностроителните фирми са приоритетите пред служебния кабинет, добави още Донев. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Корни е тъжна

Корни е тъжна

02.08.2022 | 16:10

няма пари от оръжия за Украйна,сега друг ще пипа.....

Отговори
3 1
989

989

02.08.2022 | 15:42

Най после боклу-ите от пп няма да ги гледаме от сутрин до вечер по амер. медии бтв и нова тв

Отговори
6 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.08.2022 | 14:16

лицемери двуличници АЛЧНИ сте за ВЛАСТ не ВИ пука как ЖИВЕЯТ повечето ХОРА

Отговори
5 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.08.2022 | 14:14

ВИЖТЕ им лицата на КИРИЛ и на ГЪЛЪБ

Отговори
3 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?