1553

Вицето на Радев: Уморихме се от договорки по манастири и от сглобки

България има нужда от стабилно правителство с ясна управленска програма. Уморихме се от договорки по манастири и от сглобки. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Белоградчик, където беше гост на празника на града Петровден, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Тя прогнозира опасност от сериозна политическа криза на фона на важни решения, които предстоят пред страната. „Тази политическа криза има своето отражение най-вече върху местната власт и върху българските граждани. Колкото и да са амбициозни кметовете, дейността им е много зависима от националната власт“, посочи вицепрезидентът и отново призова за законодателни промени, които да разширят правомощията на местната власт.

„Вярвам във възхода на Северозапада. През последните години се написаха много стратегии за този край, но техният успех е обратнопропорционален на резултатите. Вярвам в разцвета на вашия край не заради стратегиите в папки, а заради всички вас, вашето родолюбие и трудолюбие“, обърна се Йотова към жителите на Белоградчик.

Йотова поздрави кмета Боян Минков и общинското ръководство за амбицията и енергията да развиват Белоградчик.

По-късно вицепрезидентът откри изложбата на д-р Ваня Ставрева „Картички с истории от Видин и Белоградчик“, която представя колекция от над 100 пощенски картички с изгледи от Видин и Белоградчик от края на XIX в. до средата ХХ в.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?