2374

Версията на левицата: Активираха Слави, за да спрат Рашков за КПКОНПИ

"ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" видяха, че има шанс да изберем Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, изплашиха се и дръпнаха "Има такъв народ" отново." Тази версия за решението на Слави Трифонов да спре преговорите за съставяне на кабинет огласи соцлидерът Корнелия Нинова. Според нея до този момент при преговорите ИТН са се държали коректно и не са поставяли условия. 

Нинова подчерта, че предсрочни избори сега са безсмислени, "пак ще бъде същото, ще изпуснем важните летни месеци, в които да се вземат решения за зимата".

"Има такъв народ“ търсеха повод и го намериха. С четвърти провал Слави Трифонов казва едно на българските граждани - без ГЕРБ и ДПС не може" - коментира и червеният депутат Явор Божанков. - На крачка сме да приемем новия антикорупционен орган, който според преобладаващото мнение в бившата управляваща коалиция трябва да бъде оглавен от Бойко Рашков. Аз този страх в ГЕРБ и ДПС го видях в залата. За мен това е действителната причина Трифонов в 12 без 5 да си намери повод да се оттегли и от тези преговори и да хвърли държавата в избори“, е мнението на депутата от БСП.

„ИТН за четвърти път дърпат шалтера. Първите пъти бяха космонавти македонци, не беше Пламен шнорхела, някакъв безумен кабинет, издиктуван от дивана на Трифонов“, добави Божанков.

Станислав Балабанов от ИТН пък заяви, че партията му няма да подкрепи Рашков за шеф на КПКОНПИ, защото като вътрешен министър не се е справил в борбата с корупцията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?