71

"Величие" категорично: Всички ще гласуваме против кабинета "Желязков"

Партия "Величие" продължава да съществува. Парламентарната група е единна. Николай Марков е председател на парламентарната група, но партията не е негова, а на идеите, заяви Дарин Георгиев.

 

Цялата парламентарна група на "Величие" ще бъде в пленарната зала, когато се гласува правителството на ГЕРБ, и всички ще натиснат "против". Това увери зам.-шефът на групата Дарин Георгиев.

Това е било решено на заседание на групата вчера в 18,00 часа, пише "24 часа".

Георгиев обаче не каза как ще постъпи партията при гласуването на втория мандат на ДПС.

"Партия "Величие" продължава да съществува. Парламентарната група е единна. Николай Марков е председател на парламентарната група, но партията не е негова, а на идеите. "Величие" е идеята. Ние сме тук да представяме идеята и да следваме идеите на партията", лаконичен бе Георгиев след вчерашните нови скандали в редиците на партията от "Исторически парк".

Вчера идеологът на партията и собственик на атракциона Ивелин Михайлов се оплака, че Марков го е заплашвал с убийство. Искал от него първо депутатите на "Величие" да подкрепят кандидата на ГЕРБ за шеф на НС Рая Назарян, понеже в замяна им обещали един министър. После пък Михайлов "разобличил" петима депутати, които обмисляли да гласуват и за кабинета "Желязков". Според него обаче след това се отказали да го правят.

"Лидерът на парламентарната група е Николай Марков", лаконичен бе Георгиев на въпрос кой е лидерът на "Величие". Вчера Михайлов, депутатката Красимира Катинчарова и областната координаторка в София Стела Бобчева обвиниха Марков, че упражнява натиск, за да стане лидер.

На заседанието на групата не били обсъдени заплахите срещу Михайлов, понеже "не им е важно", а и в групата имало "свобода на словото".

Георгиев не знаел дали са били предлагани министри на партията. Отрече да е имало оказвало натиск върху депутатите как да гласуват по определени теми.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?