2374

"Възраждане" се обявиха за жертва на "мощна хакерска атака", опровергаха ги

Хакерска атака е била извършена срещу сайта на "Възраждане" - това твърдят от партията в своя публикация във Facebook. Информацията обаче се оказва подвеждаща, след като от хостинг компанията на домейна опровергаха това и обясниха, че всъщност става дума за стандарта атака за отказ от услуга (DDoS) към сървър, на който се намира сайт .

"Суперхостинг" - компанията за уеб хостинг, написа в социалните мрежи, че сайтът на партията не е хакнат. Екипът по сигурността се е свързал с представители на "Възраждане", за да ги уведоми за атаката и да ги посъветва да приложат допълнителна DDoS защита. 

"Политиката ни е да уведомяваме клиентите ни, че сме ги защитили, и да дадем насоки, ако е нужно те да предприемат конкретни действия, както се е случило и днес. Това е практика, а не изключение", пишат от компанията, цитирани от "Булевард България".

 

 

Въпреки това от партията решават да представят ситуацията по друг начин, като заявяват, че това е мощна хакерска атака в невиждани досега "огромни размери и поразяващ ефект", насочена срещу "Възраждане" и други български фирми. Те твърдят също, че знаят кои са поръчителите на тази хакерска атака, макар хостинг компанията да твърди, че такава няма.

 "Суперхостинг" не отричат за извършването на разпространена атака за отказ на услуга (Distributed Denial of Service). Това е много често срещана атака, която се реализира в интернет и е насочена към услуги, предоставяни във виртуалното пространство, като уебсайтове, имейли, банкиране, игри и други. Става дума за едновременното подаване на заявки към един сайт, с цел неговото сваляне. Всекидневно се случват множество такива атаки към най-различни домейни. 

 
234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?