46

Василев: Кирил Петков е най-вероятната ни номинация за премиер

"Кирил Петков е най-вероятната номинация за премиер", каза вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в интервю за "Дневник".

"По Конституция сме длъжни да вземем мандата и ще го вземем. Дали ще успеем да сформираме кабинет, честно казано, зависи от това дали ще се намерят 121 човека в този парламент, които да застанат страната на гражданите, а не на мафията. Имайки предвид вота вчера, липсват трима или четирима", добави той.

И макар за следващ кабинет с мандата на "Продължаваме промяната" да се спрягат няколко имена на премиер, за Василев е малко вероятно той да е различен от досегашния. На въпрос дали допуска, че министър-председател може да не е Петков, вторият човек в ПП отговори: "Допускам, но силно се съмнявам. Нека не спекулираме, има много възможни кандидатури, в това число и на Минчев."

Василев не зачеркна депутатите от ИТН при нови разговори за правителство в рамките на 47-ото Народно събрание. "Даже в тяхната арламентарна група има хора, които искат да се борят срещу модела "Борисов", искат да се борят срещу това задкулисие, тоест там вътре не е хомогенно. И въпросът се сведе до това до колко тези хора могат да бъдат свободни, имат смелостта да действат самостоятелно и доколко те изпълняват команди, дадени от Слави и Тошко", заяви вицеепремиерът в оставка.

И отново заяви, че разривът с партията на Трифонов е настъпил заради антикорупционната политика на кабинета. "Имаше много забавяне от ИТН да не се концентрира много власт, да не се създават бухалки, всякакви аргументи бяха изтъквани, така че да се забави процесът на съгласуване и съответно приемането на тези закони."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Калоян

Калоян

24.06.2022 | 07:31

Кирил Петков и Кирил Домусчиев имат ли общ бизнес или общи имоти, защото мисля, че ще се окаже че големи олигарси стоят зад ПП, а говори мафията вън, нещо взимам да се объквам. Сега търсех и в Гугъл и намер информация, че Кирил Петко с американски фонд са продали имот в София където сега е Джъмбо Плаза.

Отговори
0 0
Ни Мой Молцъ

Ни Мой Молцъ

24.06.2022 | 00:53

Ауууууу Нимой Ва Кокорчо Ко сме ти направили та баш Просто Кирчо да го номинираш за Министер Нъл знаеш че няма да стане И ся ЩО пак със рогите чифутски напреш

Отговори
0 0
Калуди

Калуди

23.06.2022 | 22:22

Като развален грамофон сте кокорчо. Мафията, задкулисието и корупцията. Повтаряте я тая опорка всеки ден по 200 пъти и за съжаление има шарани, които ви се връзват. Защо не кажете нещо конкретно - за 9-те милиарда например, които умело скрихте. За цените на горивата. За инфлацията. За двойната игра на просто киро. За бруталните изцепки на Рашков. За бездейстието и некадърността на правната министърка. За парите от магистралите, които прибрахте и изчезнаха вдън земя. Разкажете с факти за всички тези неща да видим тогава кой е мафията и кой е задкулисието.

Отговори
7 0
Вяра

Вяра

23.06.2022 | 22:18

Браво! Най добрата номинация !

Отговори
3 7
Факти

Факти

23.06.2022 | 23:39

Мне, зле, нищо общо с вяра.

Отговори
1 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?