2374

Василев и Петков се месиха грубо в работата на министерствата, говори Тошко Йорданов

Асен Василев и Кирил Петков в качеството им на вицепремиер и премиер непрекъснато грубо са се месили в работата на отделните министерства. Това обяви пред БНР Тошко Йорданов, заместник-председател на "Има такъв народ".

"Вижте колко странно беше! За пред хората и по споразумение министерствата бяха парцелирани. Практически обаче министър-председателят и основно финансовият министър се месеха изключително грубо в работата на почти всички министерства, особено в регионалното развитие и енергетиката, посочва Йорданов.

Обяви и че министърът на енергетиката Александър Николов на няколко пъти е предлагал на Министерски съвет България да премине на същата схема, по която работят германците, гърците и италианците с "Газпром", но Асен Василев е отказвал.


"Тогава цената, дебело ще подчертая, щеше да е същата, каквато ни е по договор, а не с 30 и кусур процента по-скъпа, както е сега. Асен Василев спира това на Министерски съвет, той е твърдо против и отказва да се случи това. Тогава Министерство на енергетиката няма друг начин, освен да купува газ през посредници, отново руски газ, само че с 30% отгоре", обяснява Йорданов, чиято партия напусна управляващата коалиция. Според Йорданов, Николов е опитвал да минимизира щетите, колкото може. "Тогава бяхме коалиционни партньори и не вървеше да се избиваме едни други пред хората."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Василев

Василев

07.08.2022 | 10:36

Кокорчо е отказвал на Николов,защото ще му секнат комисионните и голямата лапачка.А вие,останалите в коалицията,като сте там “уж” да управлявате..защо не изсветлихте на показ действията им(ПП),докато лапаха..а всички си траете ?Няма да търпим никой крадец горе на наш гръб,ще падат правителства..и ще се въртим,докато горе не се научите да служите на народа и държавните интереси(за каквото трябва да сте там).И време е службите да си свършат работата,да ревизират кльопачката и който трябва,да влиза на топло!Само така ще им секне апетита на депут(е)тата и по министерства!!Хрантутници и комисионери,у”законени” крадци!

Отговори
3 0
Ти да видиш

Ти да видиш

07.08.2022 | 10:27

Ами в 45-то и особено в 46-то НС кой ви се месеше бе пудел та ги провалихте, кво си се разсмърдял сега.

Отговори
1 0
7/8 и ще си паднала...

7/8 и ще си паднала...

06.08.2022 | 20:38

Eдно ферари с цвят кафявочервен, едно за теб, Шеффе - едно за Начальника...А за мене?

Отговори
2 1
Стига ,де!?

Стига ,де!?

06.08.2022 | 20:29

Уважаеми, Йорданов, Тошко,значи, като бяхте коалиция трябваше да си траете за съдбоносни за народа грешни решения!!! Евала!Така е! Вярно е ,че политиката е мръсна работа и не за честни хора!!!

Отговори
3 1
7/8 и ще си паднала...

7/8 и ще си паднала...

06.08.2022 | 20:24

Здравейте, Циркаджии!

Отговори
2 1
Богдан Попов

Богдан Попов

06.08.2022 | 19:49

Ами Йорданов като е дошло време Вие да сё биете,защо не ги набихте тях- Тьпото Кире и Кокорчо и да се свьршат тези безумия които те забьркаха за да страда народа бьлгарски.

Отговори
6 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?