2374

Външно поиска от Митрофанова да оттегли вербалната нота

Външният министър Теодора Генчовска е поискала руският посланик Елеонора Митрофанова да оттегли вербалната нота. Това публикува на официалния си сайт МВнР.

"По искане на руската страна днес, 1 юли 2022 г., преди обяд в Министерството на външните работи бе проведена среща между министъра на външните работи г-жа Теодора Генчовска и извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация г-жа Елеонора Митрофанова. В рамките на срещата министър Генчовска представи българската позиция, съгласно указанията, дадени в писмо № 04.06-820 от 1 юли 2022 г. от началника на кабинета на премиера Петков. В рамките на срещата, съгласно горепосочените указания, бе поискано руската страна да оттегли вербалната си нота от 30 юни 2022 г.", се казва в съобщението на външното министерство.

Ден по-рано искането отправи и премиерът в оставка Кирил Петков.

"Вярваме в необходимостта от диалог, за който дипломатическите канали са от ключово значение. Убедени сме, че българо-руските отношения могат да продължат да се развиват в сферите от взаимен интерес, уважавайки важните за всяка от нашите държави ценности. Заради това се обръщаме към посолството на Руската федерация да оттегли подадената днес нота", заяви той. 

От своя страна Елеонора Митрофанова отбеляза, че "отговорността е на Кирил Петков" и беше категорична, че се обръща към Москва за закриване на посолството в София.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Гърчовска

Гърчовска

01.07.2022 | 18:54

Наш Слафчо да се вземе с Мутрофанова и да се удовлетворят взаимно. Ние с ямболския херкулес сме за пример за двойка имбецили

Отговори
2 2
Кош Лукемилов

Кош Лукемилов

01.07.2022 | 18:22

Американските и британските шпиони гонят Руските ....!!! Ха ха 7 G халтура

Отговори
7 1
хахаха

хахаха

01.07.2022 | 19:39

ей, това беше шест майна!

Отговори
5 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?