2374

В последния момент: Съдът гледа регистрацията на "Промяната" като партия

Софийският градски съд (СГС) ще гледа искането на "Продължаваме промяната" за регистрацията ѝ като политическа партия, съобщава БНР.

От формацията на Кирил Петков и Асен Василев подадоха документи за вписване в регистъра на политическите партии буквално в последния възможен за това момент.

"Продължаваме Промяната" проведе Учредителното си събрание пет месеца след като спечели последните предсрочни парламентарни избори. Началото на партийното строителство беше поставено на 15 април в Конгресния център в Пловдив.

Избрани бяха - тясно ръководство - Изпълнителен съвет от 9 члена с мандат от 4 години, както и Национален съвет от 67 човека и със същия мандат. Очаквано съпредседатели станаха Кирил Петков и Асен Василев:

"Много често ме питат каква е философията на тази партия. Много просто – да си подредим държавата, да изчистим и да направим така, че да искаме да живеем в България и да се гордеем с това", обясни философията на партията бившият финансов министър Асан Василев.

В последния ден от тримесечния срок за регистрация от "Продължаваме промяната" внесоха в Софийския градски съд документите си.

Въпросът е с какво име иска да бъде вписана формацията, тъй като към това, с което е известна в публичното пространство, претенции и има кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Решението на СГС трябва да е факт до две седмици. То може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд. Цялата процедура отнема най-малко един месец.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
На снимката

На снимката

06.08.2022 | 10:48

липсва ро го носецът. Може би търси съмишленици за партия на ро-го-....

Отговори
0 0
ПП….

ПП….

05.08.2022 | 12:06

Те нямат философия,нямат програма,нямат проекто-закони,нямат платформа,нямат регистрация,нищо нямат.Имат една единствена двжеща сила:уж да изчегъртат..реални и доказали се партии,но реалните им действия и недомислици ги видяхме.България затъна като никога досега!На гърба ни няма да си правите експерименти с НАШИТЕ ПАРИ и с НАШИЯ ЖИВОТ!Не ви щем,а малцината лапни-шарани(повечето вчерашни лапетии),недорасли за реална политическа обстановка и преценка,си ги баламосвайте на сбирчиците ви.Повече кражба НЕ!Приказки от 1001 нощ-на децата.

Отговори
5 0
Вяра

Вяра

05.08.2022 | 09:41

Смело напред , ПП! С вас сме! Робите на ГЕРБ да си мизерстват, аз не искам!

Отговори
2 7
Дрон

Дрон

05.08.2022 | 09:28

Кефят ме нискочелите гранити с постоянното си квичене против идващите промени в Родината ни .

Отговори
3 6
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

05.08.2022 | 08:58

ПРОДЪЛЖАВАТ ПОДМЯНАТА лъжци крадци мошеници

Отговори
9 2
Мда

Мда

05.08.2022 | 08:43

По добре да я прекръстят на продължаваме изневярата

Отговори
9 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?