1553

Тошко Йорданов в Пловдив: Няма да позволим да се вдигне ветото за Македония

Ние от политическа партия „Има такъв народ“ сме абсолютно против България да вдигне ветото за преговори за влизането на Северна Македония в Европейския съюз. Без да е получил одобрението на нито една партия от коалицията, премиерът Кирил Петков е водил разговори с чужди дипломати и е дал уверение, че до края на месец юни ще се реши този проблем.

Но той не е цар и ние няма да позволим да се предадат интересите на България“. Това заяви тази вечер на среща със симпатизанти в Пловдив председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Той бе придружен от бившия председател на Народното събрание Ива Митева, кандидатът на ИТН за шеф на БНБ Любомир Каримански, който днес не успя да събере необходимия брой гласове, народните представители Станислав Балабанов /от Пловдив/,  Виктория Василева  и др.

Провеждане на референдум, електронното гласуване, здравеопазването, ниските пенсии, високата такса смет, растящата инфлация, сивата икономика и начините за справяне с нея, бяха част от темите, които поставиха пловдивчани. В частност да се преразгледа кадровата политика във ВиК Пловдив, което в момента е под контрола на БСП, както на РДНСК Пловдив, апелира лидерът на сдружение "Спаси Пловдив" Асен Костов. Той подчерта, че във водното дружество от край време едни и същи фирми печелят обществени поръчки, а там се въртят милиони.

Според него е необходимо да се потърси сметка от шефката на РДНСК Мария Дончева за голямото презастрояване под тепетата. 

Поставени бяха и въпроси кога от София ще има влак поне до една европейска столица, кога ще се извърши реформа в БДЖ, защо на товарните таксита години наред не се взема решение  да се поставят касови апарати и др.

Относно предстоящата нова процедура за шеф на БНБ Ива Митева бе категорична, че Любомир Каримански отново ще бъде кандидатът на ИНТ. Тя бе откровена, че морал в политиката няма и призна, че и иде да крещи от възмущение. На свой ред Каримански коментира, че за последните 6 години валутният резерв на България от приблизително 30 млрд. евро, е натрупал загуба в размер на 320 млн. евро.

Той уточни, че не е ясно как се управлява златният резерв на страната, има ли печалба от него, как се рехабилитира и т.н. А тези въпроси, които е поставил на БНБ, не е получил отговор.

Любомир Каримански прогнозира, че близките 2-3 години ще са тежки за България в социално-икономически аспект. „В тези времена потреблението трябва да се овладее, а не да се печатат пари, защото инфлацията ще се увеличава и ако средствата, особено по Плана за възстановяване не се влагат в производства, а се дават за различни помощи, икономически ръст е невъзможен“, убеден е кандидатът за шеф на БНБ. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Асан Костов

Асан Костов

18.04.2022 | 16:52

Кога ще попитат Асан Костов патето Яки от какви доходи се препитава

Отговори
1 0
Колев

Колев

16.04.2022 | 06:03

противно чалгари всичките им коментари са от рода една жена на пазара каза, хубавото е че след едни избори повече няма да ги има

Отговори
2 2
Смях

Смях

15.04.2022 | 22:20

Кой ще ви пита вас ? Видя се че не сте нищо освен една ПАТЕРИЦА на Кирчовците

Отговори
5 3
Здравейте,

Здравейте,

15.04.2022 | 22:18

Циркаджии!

Отговори
5 2
Боян

Боян

15.04.2022 | 22:08

Пътници сте при следващи избори, видя се чии подлоги сте!

Отговори
7 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?