46

Тома Биков: Кризата ще се реши само без Петков и Василев

Асен Василев направи достатъчно, за да бъдем в тази тежка криза, в която се намираме в момента и би било добре да спре да дава акъл, защото видяхме какво може през последната година и два-три месеца, когато беше министър на финансите, заяви пред БГНЕС Тома Биков от ГЕРБ, след регистрацията на листата в 24 МИР София, където е водач на коалицията ГЕРБ-СДС.

Биков припомни, че Василев не е бил част само от отишлото си управление.

„Той обърка три бюджета. Забърка половината от кашите, които в момента и в следващите месеци, може и години, ще се опитваме да решаваме, благодарение на неговите усилия“, каза водачът на листата на ГЕРБ.

Биков няма оперативна информация за слотовете, защото ГЕРБ не са в управлението, но това, на което се надява е България да не остане без газ за зимата.

Според Тома Биков първото условие кризата да бъде решена е в нейното разрешаване да не участват Кирил Петков и Асен Василев. Той подчерта, че ГЕРБ-СДС тръгва с амбицията за победа.

"Нямаме никакви съмнения, че ще спечелим изборите. Въпросът е да можем да имаме редовно управление сред предсрочните парламентарни избори. Според мен колкото повече депутати има ГЕРБ в Народното събрание, толкова по-вероятно е да имаме и редовно правителство", каза още той. По думите му колкото по-малко депутати имат ПП, толкова по-голям е шансът България да има редовно правителство.

Успешната формула за управление, заяви Биков, е страната ни да има проевропейска формула на управление с антикризисна програма. Той съобщи, че в следващите дни ГЕРБ-СДС ще представи своята антикризисна програма, тя ще бъде и краткосрочна, и дългосрочна, и очакват да бъде коментирана и от останалите политически сили, които би следвало да представят и своите антикризисни програми и да се види къде са "тези драматични разлики", за да започне да се мисли и за някакви компромиси.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Точно така,г-н Биков!

Точно така,г-н Биков!

28.08.2022 | 22:17

Колкото по-малко депутати от ПП,толкова по-реална възможност за устойчиво правителство!Ние,българите в България,които мислим за родината си,сме с вас!България е с вас,подкрепяме ви и на 2октомври с ГЕРБ за нормално управление на държавата ни!Успех!

Отговори
5 0
Западняк

Западняк

28.08.2022 | 21:26

Ой вей! Още един критик! Всичките некадърници - вземи единия и блъсни другия. Но се правят на умни.

Отговори
0 3

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?