49

Тежък удар по Стефан Янев: Дясната му ръка напусна партията часове преди учредяването й

Съоснователката на партия "Български възход" Ралица Симеонова обяви, че напуска проекта в деня на неговото учредяване. Симеонова, сочена за дясната ръка на бившия служебен премиер, обяви решението си с пост във фейсбук.

"Няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път", написа Ралица Симеонова.

 
Ето целия пост:

Скъпи приятели,


Много от вас ми пишат, че се страхуват да не бъдат излъгани отново. Много от вас разглеждат „Български възход“ като алтернатива на компрометираното политическо статукво. И той наистина беше замислен като алтернатива, като пример за това как се прави един подобен партиен субект. Когато се ангажираш с политически формат, в който са фокусирани толкова много надежди и очаквания, отговорността е огромна. Поне от моя гледна точка е така. Защото за мен хората не са просто някакъв електорат. Не гледам на тях като на инструмент, който да ми осигури възможност да съм някъде или да получа нещо.

За мен хората и общността са крайната цел на политиката. Последната трябва да обслужва именно тях, техните интереси и техните потребности. За добро или за лошо една от основните ми черти е, че съм твърде директна, открита и понякога леко крайна в отстояването на принципите, които смятам за правилни. И много сериозно се отнасям към ангажиментите, които поемам. А обещах да не лъжа и да не злоупотребявам с доверието на хората, които ми вярват.

Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация „Български възход“ е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности. Кадровите решения са много важни, защото в крайна сметка идеите се реализират от хора.

 
Ето защо, прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път.

Принципите са над всичко, защото те осмислят всяка кауза, като й придават реална стойност и тежест. Винаги съм се опитвала да отстоявам принципите, в които вярвам, без значение от потенциалните последствия. За мен честта, достойнството, истината, родолюбието и справедливостта не са клишета. Компромис с тях не мога да направя, защото държа съвестта ми да е чиста. Вложих много енергия, усилия, емоции и лични средства през последните месеци, но една птичка пролет не прави, нито две, нито три...

Благодаря на свестните хора, с които работих досега и с които се опитахме да вкараме качество и смислено съдържание в този проект. За съжаление, не сме критична маса. Все пак пожелавам успех и дано постепенно форматът да се изчисти от плявата, да стане жизнен и да допринесе за доброто на България. Аз пък ще се радвам на свободата да изразявам открито гражданската си позиция, както е било винаги досега.

Пиша горното, за да няма излишни спекулации защо не съм на Учредителното събрание днес, завършва Симеонова.

Тя е известна като най-близката съратничка на Стефан Янев. Бешу му пиар, а после той я назначи за зам.-министър на отбраната.

Учредяването на партията ще е днес следобед в НДК.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
30 коментара
Рони

Рони

19.06.2022 | 21:27

Един достоен натовски генерал

Отговори
0 4
Филибелия

Филибелия

19.06.2022 | 19:09

Абе,крем,ълска под,лога,кой ид,иот ще се запише в измислената ти обслужваща Пут,лер,партия? Цял живот си папкал държавни пари,облекло,квартири безплатни-ВОЕНЕН...ГЕНЕРАЛ...нека,дърен му,хльо,търсещ още държавни парички. Няма ли кой да из,чисти държавата ни от такива тър,те,и?

Отговори
7 2
Тъ Така Де

Тъ Така Де

19.06.2022 | 17:35

Те мангалите и чифутите са от една майка номадка ПЪТЕШЕСТВЕНИЦА ако ме разбирате Но от двама бащи Пак ако ме разбирате А Содома и Гомора им е първоначалната адресна регистрация Ама това ви го казвам под секрет Щото и Рашков нищо не знае за адресната и регистрация сега Той само подозира докато дозира Тъ Така Де Четете повече Библията и Историята и ще разберете повече неща за адресната им регистрация Не е нито във Хавърд Нито във Филиповци или Столипиново Ако мъ разбирате Щото някой не искат да ме разберат и после ревът Де

Отговори
1 3
Гулю гулю

Гулю гулю

19.06.2022 | 17:16

Горката Кобилица Симеонова... Супер готино направи,няма място за троянски коне при Янев! Поредната ми.сирка...крякаща от пр.о.стотия.

Отговори
7 3
Ке.леши

Ке.леши

19.06.2022 | 17:12

Като гледам и лявата и дясната ръка на Янев са си на място! По добре е да се отърве от такива сополанковци като на Слави...овреме! Супер ! Няма да заплаче нито Янев нито българите за тая шматка! Е га ти младото шашаво поколение! Ни морал,ни чест, ни достойнство!!! Само големи локум купешки и претенции ! За нищо не стават! Еле па тия ке.леши изучил се на запад! Деб.или само харчили пари!

Отговори
6 7
Спокоен

Спокоен

19.06.2022 | 18:38

В смисъл, "сополанковците" се ОТРЪВАХА от ЧАЛГАДЖИЯТА! Да не ги кориш за това бе, СУЛьо?

Отговори
3 2
Ке.леши

Ке.леши

20.06.2022 | 02:56

В смисъл и без смисъл сопо.ланковец значи нед.онос! Така че и тази и онези са недо.носи нито Слави има нужда от такива соп.оли нино Янев.. Нито българския парламент... Соп олите в кърпички за соп.оли не депутати. Чистене му е майката...

Отговори
1 1
Ралица

Ралица

19.06.2022 | 16:00

Тъпо име. Мангалка/копанарка, която се прави на цивилизована българка/европейка

Отговори
9 4
Ралица

Ралица

19.06.2022 | 15:59

тъпо име, пък е мангалка или копанарка, която се прави на цивилизована българка/европейка

Отговори
6 3
Добре, че е напуснала! Политиката не е за цигани и циганки!

Добре, че е напуснала! Политиката не е за цигани и циганки!

19.06.2022 | 15:55

Тази е циганка, грозотия. Друг известен факт е, че освен циганки, жените също нямат работа в управлението и политиката. Стига с тези скапани партии, които делят още повече обществото и народа! Излишно е да се създават нови партии. Само партия Възраждане е единствената Българска партия в парламента и тя заслужава през новите избори доверието на българите!

Отговори
5 8
Филибелия

Филибелия

19.06.2022 | 18:59

Да,тя е само за червени Г,ъзове-Путинофилски мекерета и безродственици!

Отговори
3 1
Стефане,

Стефане,

19.06.2022 | 15:47

Да благодариш на този, който ти вкара Моллов в листите. Разби те от вътре. Избъзикаха те като шматка, съжалявам че го казвам.

Отговори
12 0
Асан

Асан

19.06.2022 | 15:31

Ква е тая руса циганка и рус циганин :))))

Отговори
4 2

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?