49

Татяна Дончева: Няма реваншизъм - БСП изглежда смешна

Сегашното ръководство на социалистическата партия я прави да изглежда смешна. Това каза по БНТ бившият депутат от „Изправи се! Мутри вън“ Татяна Дончева. Така тя отговори на вчерашните упреци на Атанас Зафиров от БСП, че служебният кабинет е реваншистки.

„Сегашното ръководство на социалистическата партия я прави да изглежда смешна. Вчера цял ден занимават държавата с освобождаването на Гери Алексиева като шеф на НКЖИ. Тя е завършила журналистика, тя е член на БСП и някой й е пуснал магистратура по Международни отношения. Така тя става генерален директор на НКЖИ! Ама това е железопътната инфраструктура – нямате ли толкова инженери? Сега са я махнали от поста трети генерален директор и я върнали на предишната й работа. И вчера цял ден с това ни занимават!“, недоумява Дончева.

Според юристът Дончева, нашата администрация е пробита след 12 години управление на ГЕРБ. „Иван Костов я изгради със стабилни и сериозни хора. При ГЕРБ започна пълнене с всякакви хора, които обаче не са специалисти. А специалистите ги набутаха в ъгъла. Вчера се спореше за връщането на едни младеж свързан с БСП в МРРБ, който е завършил за детска учителка! Всеки се записал в подходящата партия и „Аз искам да съм началник“, каза Данчева.

Според нея заради управлението на ГЕРБ държавната администрация е с много смъкнат капацитет. „В министерствата се открояват проблемите, което съществуват и трябва законодателно да бъдат променени. Но правните им отдели са изпълнени с партийни назначения и оттам не постъпват предложения за законодателни промени“, каза Татяна Дончева. 

Тя смята, че наследникът на Корнелия Нинова ще „разчепка“ оръжейните сделки. „И ще се окаже, че регулярно и нормално си даваме оръжие на Украйна“, убедена е Дончева. 

Бившият депутат не може да разбере защо от някои от колегите й да се преговаря с „Газпром“ е ерес. „Предпочитат да се къпят споделено или на студено, но да не приближават „Газпром“. Диверсификацията да се извърши за дълъг период, който позволява това – а не за седмица или месец“, каза тя. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?