49

Стиснаха си ръцете: Големите в парламента се разбраха за дерогацията

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС заявиха, че са се разбрали за дерогацията - на 1 март 2024 г. тя ще отпадне, а от 1 януари 2024 г. ще отпаднат квотите за износ. Това заявиха представители на парламентарните групи пред журналистите в Народното събрание. 

"Вносителите на двата законопроекта за "Лукойл" заявиха писмено, че ги оттеглят. С решение на Народното събрание това трябва да стане факт. Днес следобед ще бъде изготвен и законопроект за прекратяване на дерогацията, който ще повтаря това, което знаете. Дерогацията се прекратява от 1 март 2024 г., а от 1 януари се прекратява износът. Трябва да видим как да разпишем текстовете, които касаят ревизията, която Агенция "Митници" трябва да направи към 31 декември, за да установи какви вече преработени количества има в склодивите наличности на "Нефтохим" и да се прецени за тези количества да има право да бъдат изнесени, за да не задръстят складовете на рафинерията", заяви Йордан Цонев от ДПС. 

Двата проекта - на ГЕРБ-СДС и  ДПС, от една страна, и на "Продължаваме промяната-Демократична България", от друга, бяха дебатирани в пленарната зала, но преди гласуването председателят на Народното събрание Росен Желязков даде почивка, в която решението беше обявено пред медиите, а след подновяването на заседанието - съобщено и от Росен Желязков.

"Разумът надделя", посочи Венко Сабрутев от ПП-ДБ. 

Той обясни, че в Народното събрание ще бъде внесен съвместен законопроект, който ще е в интерес на българския потребител. 

"Радваме се, че утре ще има общ законопроект", заяви и Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

На въпрос от медиите кой е направил крачка назад за разбирателството, Йордан Цонев заяви: „Защо когато има разговори и когато има разбирателство, се тръгва с това кой е направил крачка назад. Всички заедно направихме крачката назад, за да върви напред страната“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
А??

А??

08.12.2023 | 09:47

Жалкари нещастни! Компания спестила на Държавата за 20 години над 60 млрд от данъци трябва да бъде КОНФИСКУВАНА в полза на Държавата! Разбрахте ли, нещастници? А не да им лижете ****(**те!!!

Отговори
1 0
Сега постава

Сега постава

07.12.2023 | 17:19

Народа Български да се разбере за деня датата и часа на РАЗТРЕЛЯЦИЯТА на чииииииифутската нагла предателска пасмина И всичко ще си дойде на мястото

Отговори
3 1
Дядо Мраз

Дядо Мраз

07.12.2023 | 16:57

Да ви е честита новата цена на бензина от първи март 3.80 за литър.

Отговори
3 1
Кандидати

Кандидати

07.12.2023 | 16:09

за новото /старо амплоа на Гарнизонно стрелбище?

Отговори
4 1
Реалист

Реалист

07.12.2023 | 15:41

Какви големи в парламента, имат реално по 7% гласували за тях от всички имащи право да гласуват. Изборите в България в този им вид трябва да се забранят.

Отговори
13 1
Може би си прав

Може би си прав

07.12.2023 | 16:59

Но ниската избирателна активност дава големи възможности за фалшификация на изборите. Има партия, която си знае резултата много преди края на изборния ден. Чакат само да дойде часът, за да го обявят! Те, изборите, ако решваха нещо, щяха отдавна да са забранени! Тъй, че и да гласуваш, и да не гласуваш у нас - не можеш нищо да промениш! Цялото управление на теритирията е в ръцете на мафията и.. Галя.

Отговори
5 1
А??

А??

08.12.2023 | 09:45

Те изборите, ако не решаваха нищо, що ги купуват?

Отговори
1 0
комунист

комунист

07.12.2023 | 14:30

Играят ВИ театър.Жалки псевдо актьори. В момента на влест са потомци на псевдокомунити излъгали ВИ за демокрацията които богатеят на ВАШ гръб и ако ги търпите още ще богатеят.Зза власт и пари ще жертват живота ВИ и може да ВИ пратят да се биете в Украйна уж защищавайки демократичния им свят.Бдете!

Отговори
17 2
Пародия на парламент

Пародия на парламент

07.12.2023 | 14:08

Нищо не са се разбрали, пазарът продължава. Жалки са, но още по-жалко е, че не им пука, че са жалки в очите на хората. Надлъгват се и лъжат за сметка на държавата и хората.

Отговори
19 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?