49

Стефан Янев за "Магнитски": Трябват реални действия срещу корупцията

Корупцията е основен проблем за България, който трябва да атакуваме сериозно. Само говоренето за корупция не е достатъчно, трябват и реални действия. Това заяви пред журналисти лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев, коментирайки актуализирания списък със санкционирани лица от България по силата на закона "Магнитски".

„На първо място, благодарност за нашите съюзници и партньори за тяхната загриженост по отношение на това, че в България има проблеми, които те виждат. Нормално е съюзници и партньори да подават такава информация към България и българското общество“, посочи Янев.

 „Става въпрос за законодателство, което е в съответните държави – САЩ и Великобритания, което е до голяма степен неприложимо в Европейския съюз, включително и в България, като държава членка. Нашият фокус е върху българското законодателство и българската правораздавателна система. От тази гледна точка призивът е, на първо място, да решим проблемите си тук, в България“, допълни още лидерът на „Български възход“.

Според Стефан Янев усилията в страната ни за „смислена правна реформа“ трябва да продължат и да се полагат целенасочено.

„Правораздавателната система трябва да работи съобразно очакванията на българските граждани и в техен интерес, така че наистина да се създават условия за постигане на справедливост, а правосъдието да бъде така работещо, че никой да не се чувства над закона“, смята Янев.

Той подчерта, че „сериозната реформа в правораздавателната система“ трябва да премине през промени в българската конституция, за които е необходимо съответното политическо мнозинство, предаде БТА.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Никога Герб

Никога Герб

12.02.2023 | 15:19

Никога!

Отговори
4 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?