49

Станислав Балабанов: МС превръща парламента в гумен печат

Министерският съвет напоследък се опитва да превръща парламента в гумен печат. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов в предаването "Неделя 150" на БНР. По думите му се демонстрира "едноличен начин на управление, което е притеснително и страшно".

Балабанов подчерта, че в последния момент точката с плана за приемане на еврото е била включена в дневния ред на правителственото заседание.

"И беше приет нарочно, за да покажем, че можем да го правим сами и можем да налагаме такъв тип управление. Това е деструктивно. (…) Подкрепяме идеята това евро да бъде въведено в обозрими срокове, но на база и на растежа на инфлацията, на войната, която се случи като черен лебед в целия свят, такъв ход е рисков – по най-бързия начин да бъде пробутван на тъмно, през Министерски съвет. Това е демонстрация на еднолично управление."

Коалиционното споразумение е достатъчен фундамент, който да държи коалицията и на практика е разписано като управленска програма, заяви Станислав Балабанов. По темата със Северна Македония Балабанов коментира, че ще отстояват максимално позициите си:

"Видяхме накрая, че премиерът ще хвърли този казус да се решава в парламента в неговата финална форма. (…) Ние няма да позволим някой да предаде българския интерес."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
комунист

комунист

29.05.2022 | 16:15

Всичко ще стане както го искат просто Киро и Асенчо защото така казват американците.Опозицията е пунта мара.

Отговори
1 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?