49

Служебният министър на културата подхваща недовършени задачи

Нещата, които останаха недовършени, ще са приоритет. Това заяви в отговор на журналистически въпрос служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Той участва в тържественото откриване на дванадесетото издание на Националния събор на народното творчество в град Копривщица.

Следващия петък ви каня на пресконференция и ще кажа всичко, което трябва да се свърши, каза Минеков. Той уточни, че недовършените неща не са малко.

Идвам с добри намерения и ще разберете, че това, което предлагам, трябва да стане. Аз няма да успея за два месеца, но този път ще го направя така, че който влезе в министерството не да се движи по неговото желание, а „по принуда“ да извърши всичко това като едни добри намерения, допълни Минеков.

По думите на министър Минеков един от приоритети е бюджетът на ведомството. Той не е това, за което мечтаехме и за което се договорихме, подчерта той.

Миналата година поканих представители на всички политически партии и те се съгласиха да увеличим стъпката в бюджета с 0,2 и се чувствам „ударен“, защото това не се случи, каза още служебният министър на културата. Проектът за бюджет на последното правителство беше 165 млн. лв., припомни проф. Велислав Минеков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Те…

Те…

07.08.2022 | 11:12

В кое ли министерство са си довършили работата за нещо?Освен,че се дърляха помежду си и се бореха за % и комисионни,друго нямаше.Един проектозакон няма,нищо няма-само разруха,инфлация и енергийна криза..

Отговори
3 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?