49

Служебният кабинет "Донев" провежда първото си заседание

Служебното правителство ще проведе първото си редовно заседание днес, от 10:00 ч., съобщиха от правителствената пресслужба.

Гълъб Донев оглавява четвъртия служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев.

На 2 август държавният глава представи задачите и приоритетите на служебната власт през следващите два месеца.

"На вас се пада отговорността да се справите с предизвикателства, които бяха спестени на предишните три кабинета. Вие поемате отговорност за България в труден момент за страната ни - обществена умора от острото политическо представяне, вихрещи се инфлация и обедняване, непосилни цени на горива и енергоносители, липса на газ за зимата и тежко задлъжнял обществен доставчик, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа, засилващи се протести на различни браншови организации, липса на подготвени закони по Плана за възстановяване и устойчивост и забуксувала съдебна реформа", обърна се към служебните министри Радев.

От своя страна Гълъб Донев обяви, че очаква от колегите си вицепремиери и министри да работят на 100% за организирането и провеждането на честни избори; възстановяване на доверието между институциите, които представляват държавата; намиране изход от всички завещани кризи; сваляне на политическото напрежение; продължаване на работата по Плана за възстановяване и устойчивост.

„Научих много неща за себе си от медиите в последните месеци. Ще си позволя да ви кажа нещо сам за себе си: Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на закона. По силата на Конституцията президентът е гарант за министър-председателя и министрите, на които дава своя гарант на доверие“, посочи Донев и призова колегите си да не забравят думите на клетвата, която полагат като министри.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Батко

Батко

04.08.2022 | 09:37

Тия предатели сега така ще ни обвържат с Русия, че очаквам скоро да дойдат зелените човечета и да се налага да вадя тениската с Путин. Добре че навремето реших да уча и Руски в гимназията, сега ще ми дойде от полза.

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?