71

След срещата на Денков и Терзиев: Не изберем ли председател на СОС ще има нови избори ВИДЕО

Кметът на София Васил Терзиев ще инициира срещи с всички партии в Столичния общински съвет в търсене на съгласие за избор на председател на градския парламент.

"Има три месеца, в които трябва да бъде избран председател на СОС. Ако това не се случи, трябва да се проведат нови избори за общински съвет. Силно се надявам това да не случи, защото това означава пълен блокаж на работата на Столична община, а има много да се работи и за града не би било хубаво, ако не се стигне до политическо съгласие", каза Терзиев.

В тази хипотеза провеждането на нови избори в София ще бъде само за общински съветници, но не и за кмет на общината и за районни кметове. Според Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) извънредни избори за общински съвет се провеждат, ако той не е провеждал заседание в продължение на три месеца. В случая СОС проведе заседание вчера и насрочи следващо за 20 ноември.

Премиерът акад. Николай Денков се срещна с новия кмет на София Васил Терзиев в сградата на Министерски съвет.

Вчера избраният за кмет на столицата Васил Терзиев и членовете на Столичния общински съвет официално положиха клетва. Терзиев обяви, че първата задача, извън тези, които са заложени в програмата му, е да се запознае с администрацията и да разбере кои неща са най-неотложните, които е нужно да бъдат придвижени до края на годината, предава БНТ.

Не затваряйте вратите към никоя политическа сила. Това послание отправи премиерът Николай Денков към кмета на София Васил Терзиев след срещата им в Министерски съвет.

Според министър-председателят сглобката на национално ниво не може да се пренесе във всяка община, заради различните характеристики. Той обаче посъветва да не биват затваряни вратите към никого. 

"Благодаря на г-н Денков за протегнатата ръка", заяви новият кмет на София Васил Терзиев.

"За мен беше изключително важно да проведем тази среща и да изложа основните приоритети, които имаме. Беше доста конструктивно и се надявам, че ефектът от доброто сътрудничество между Столичната община и изпълнителната власт ще може да бъде усетено от софиянци през следващите месеци и години", допълни още Терзиев.

"Ще инициирам срещи с всички политически партии и техните представители. Оптимист съм", каза още Терзиев. 

"Васил Терзиев постави няколко от общите теми, по които екипа му в момента знае че трябва да работи интензивно - образование, финансиране на общините", заяви премиерът акад. Николай Денков. 

Вотът на недоверие пък било възможност да се обясни на хората какво е направено в последните 5 месеца в системата на отбраната и националната сигурност. Много процеси се движат успоредно и затова трябва обществото да е информирано. Разбира се, готови сме да чуем и всякакви критики, стига да се основават на факти, а не на измислици, каза Денков. 

Вчера избраният за кмет на столицата Васил Терзиев и членовете на Столичния общински съвет официално положиха клетва. Терзиев обяви, че първата задача, извън тези, които са заложени в програмата му, е да се запознае с администрацията и да разбере кои са най-неотложните неща, които е нужно да бъдат придвижени до края на годината. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
maxx

maxx

14.11.2023 | 20:32

Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук:-=----- https://mub.me/medik

Отговори
0 1
По данни от цик тоя губи изборите за кмет

По данни от цик тоя губи изборите за кмет

14.11.2023 | 18:50

Съда не се е произнесъл няма право да се кълне за кмет мръсник

Отговори
4 3
Я пък

Я пък

14.11.2023 | 18:45

Мислим СОС да го направим на сос Щото така по лесно се смуче

Отговори
3 2
МУН

МУН

14.11.2023 | 17:58

Сламеният акадЕмик пак велик. Бе чиба от тука!

Отговори
6 3
пишещ

пишещ

14.11.2023 | 17:44

Е и?!?

Отговори
2 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?