49

Слави Трифонов изригна за референдума и цитира президента Желев

"По повод изявлението ми в петък, чух много думи. Лъжливи, сериозни, смешни, страхливи, всякакви думи. Но сега искам да чуете думите на първия демократично избран президент - Желю Желев. Те са произнесени през 2012 г.", написа в личния си фейсбук профил лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов и сподели свое интервю с президента Жельо Желев. 

В петък Слави Трифонов обяви, че иска референдум, за да каже народът иска ли България да стане президентска република, или да остане парламентарна.

"Аз видях политическата система отвътре и ще ви кажа следното. Там има основно лицемери, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт. Това видях и мисля, че аз не съм политик. Мисля също, че не само трябва да се разбие моделът ГЕРБ, а трябва да се разбие моделът на цялата сегашна политическа система". Това заяви в специално изявление лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Темата бе коментирана и от Асен Василев от "Продължаваме Промяната":

"Първо да се разберат Слави Трифонов и Ива Митева дали президентска или полупрезидентска, но не мисля, че това по някакъв начин ще подобри състоянието на българските граждани и българската икономика. Не мисля, че е на дневен ред въобще".

„Парламентарната република буксува. Това, което предлага Трифонов, не може да стане според Конституцията. Той е един от виновните за боксуването на българската република. Миналата година той имаше пълната възможност да състави правителство и провали всичко”, коментира темата за референдума и съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

29.08.2022 | 21:12

СЛАВИ то ВИ ТРИФОНОВ и ПЕТКОВ сте като хитрата СВРАКА лъжи манипулации хитрата СВРАКА така попадна в нейния си капан и ЛИСИЦАТА яизяла

Отговори
1 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

29.08.2022 | 21:10

господин ДРАГО отново ТОЧЕН пост

Отговори
2 0
Драган

Драган

29.08.2022 | 17:29

Може да е оригнал от преяждане а не да е изригнал.Абе Слави подлого олигарска защо не направи референдум за машинното гласуване това повече беше нужно на народа . Но подлата ти подмазваческа душица е решила да ближе задника на Радев очаквойки от там благинки все пак място се освобождава около него.

Отговори
8 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?