49

Слави Трифонов: Алексей Петров е участвал в съставянето на кабинета

"Значи стана тя, каквато стана. Публичната тайна стана обществено ясна. Алексей Петров е участвал в съставянето на това правителство. Ама като какъв?", написа във фейсбук профила си лидерът на ИТН Слави Трифонов. 

"На 16 август, денят, в който беше убит Алексей Петров зададох няколко въпроса, три от които бяха следните: “Бил ли е посредник Алексей Петров между ГЕРБ и ПП в разговорите за съставяне на редовно правителство? Имал ли е среща Кирил Петков с Алексей Петров и ако да - кога, къде и защо? И, имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров?” Днес Бойко Борисов в кулоарите на Парламента отговори на част от тези въпроси, като заяви цитирам: “Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той като всички нас търсеше вариант да се направи нещо стабилно след петте поредни избори и поне за важната законодателна рамка. Аз винаги казвам истината. Срещи сме провеждали с него, той с тях.”

Значи стана тя, каквато стана. Публичната тайна стана обществено ясна. Алексей Петров е участвал в съставянето на това правителство. Ама като какъв? А защо аз задавам въпроси? Българските журналисти журналисти ли са? Или мисирки? Не трябва ли сега те да разцепят от въпроси Кирил Петков, баща му, Бойко Борисов, Николай Денков и цялата им управляваща некоалиция? Какъв е Алексей Петров? Кога са се срещали? Къде? Как? Като какъв бащата на Кирил Петков води разговори с Алексей Петров за съставяне на правителство на България? Министър-председателят каза от трибуната на Парламента, че не знае за такива разговори. Ако не знае, той какъв е? Фигурант ли е? Някой бръсне ли го за слива или просто му казват какво да прави и кого да назначава? Сега трябва да има аналитични предавания и журналисти, социолози, политолози, да анализират тази изключително скандална новина. Дали ще стане така? Не вярвам. Сред българската журналистика има двоен стандарт. Изпитал съм го лично на гърба си. Журналистите, политолозите и социолозите най-вероятно ще си траят. Защо? Не знам. Няма кой да ги пита. Те май трябва да се питат сами. Но по-важното е друго - убийството на Алексей Петров е много възможно да се окаже политическо и прокуратурата и МВР трябва веднага да започнат да разпитват всички участници в разговорите с Алексей Петров за съставянето на сегашното правителство. А иначе казано, това правителство е голям срам…ама много голям", пише още Трифонов. 

"Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни избори, поне законодателната рамка да е факт", това каза днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на влизане в парламента относно Алексей Петров.

Премиерът Николай Денков заяви, че самият той е участвал пряко във всички процеси, свързани с подготовката на законодателната програма, която в момента се изпълнява, и посочи, че никога в тези процеси името на Алексей Петров не е споменавано. Той допълни, че не познава Алексей Петров и никога не е говорил с него. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
дон

дон

01.09.2023 | 16:16

кой ми сра в гащите, а шорошляци>?

Отговори
1 1
Дрон

Дрон

01.09.2023 | 14:48

Адвокатът на мафията и задкулисието : нагъл , лицемерен , войнстваща крещяща посредственост .

Отговори
2 2
славуца

славуца

01.09.2023 | 14:37

А ти когато пееше на ухо на мутрите,имаш ли някакъв спомен?!?

Отговори
3 1
7/8 и ще си легнала...

7/8 и ще си легнала...

01.09.2023 | 13:56

Лесно е от диванчето..

Отговори
5 2

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?