49

Слави прати писмо до Кирил Петков, Борисов, Иванов и Пеевски

Открито писмо до премиера в оставка Кирил Петков, председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, депутата от ДПС Делян Пеевски и Христо Иванов от "Демократична България", изпрати лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. В него той ги призовава да съставят коалиция за ново правителство, която ще има 182-ма депутати, които били достатъчно и за съдебна реформа.

В текста, разпространен от партийния пресцентър, Трифонов се обръща към четиримата като "господа".

"С решението си за даване на зелена светлина на Северна Македония, вие ясно положихте основите на една нова Евроатлантическа коалиция в България, при това безапелационно подкрепена от Франция.

 

Уважаеми господа,


предстоят важни решения, свързани с управлението на България. Президентът след няколко дни ще връчи мандат на формацията спечелила изборите - „Продължаваме промяната“. Това е прекрасна възможност да реализирате новосформираната коалиция. Ще имате огромно мнозинство. „Продължаваме промяната“, „ГЕРБ-СДС“, „ДПС“ и „Демократична България“, общо ще разполагате с 176 депутати. Логично към тях може да прибавите и шестимата отцепили се депутати от “Има такъв народ”. Така ще имате 182 депутати, което е много повече от конституционно мнозинство. Това ще ви направи спокойни за взимането на всякакви решения. Може да направите съдебна реформа, може да продължите изнасянето на оръжия за Украйна през трети страни, може спокойно да промените и законите, за да се усвоят милиардите по Плана за възстановяване, може да приемете и необходимите антикризисни мерки и да направите дългоочакваните реформи. Като настоящи и бъдещи членове на едни и същи европейски политически семейства, спокойно може да реализирате всички евроатлантически приоритети, част от които изброих по-горе.

Г-н Петков, г-н Борисов, г-н Пеевски и г-н Иванов, след като дадохте зелена светлина за Северна Македония, дайте зелена светлина и за България. Постъпете мъдро и държавнически, така както постъпихте днес.

Ако се вярва на социологическите проучвания, България няма нужда от нови избори и вие имате възможността да реализирате едно силно управление, с което да изведете държавата от политическата криза, енергийната криза и инфлацията.

Бъдете първо българи и държавници, а чак след това политически противници", гласи текста на писмото на Слави. В края той пожелава на четиримата успех.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Жан

Жан

24.06.2022 | 18:57

Скрий се Юда!

Отговори
15 4
ПИТАЩИЯ

ПИТАЩИЯ

24.06.2022 | 18:53

Ама КОЙ си ти бе, депесарска подлого , та да предлагаш решения? Да не би да си ПРЕДЛАГАЧ. Жалка чалгарска отрека. Апропо и като скочиш в тоалетната чиния , незабравяй да пуснеш водата.

Отговори
14 4
Слави

Слави

24.06.2022 | 18:39

Славчо, като толкова много знаеш,защо, когато трябваше се скри, като мишок!? Хората ти вярваха,а ти ги предаде! Пей си песните,ако и това все още можеш?

Отговори
19 5
Алипеев

Алипеев

24.06.2022 | 18:15

Ти сам си дръпна сифона и изтече в канализацията. Сбогом чалгари.

Отговори
19 5

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?