71

Скандалът се разраства: Изтече ДОКУМЕНТЪТ на меморандума на ПП-ДБ

Не ни трябват нито нови „ЦК-та на БКП-та”, та дори и да са демократични, не ни трябва нова ръководна партийна роля в обществото, пише Григор Лилов

 

Пълният текст на Меморандума, изготвен от ПП-ДБ и даден на ГЕРБ, бе публикуван от журналиста, икономист и писател Григор Лилов. 

Успоредно с публикуването му Лилов пояснява и защо авторите му и медиите крият съдържанието му.

„Давам пълния текст на Меморандума, за да бъдете информирани както трябва – премълчаването на съдържанието му от неговите автори и медии е показателно“, пише той в своя пост.

 

Споделям мнението на Мария Габриел за така наречения Меморандум на ПП-ДБ. И подкрепям отказа й да го подпише.

Не споделям мнението й, че е опит за политическа търговия. Той е опит за създавана на ново статукво с елементи от старото.

Меморандумът е отрицание на демократичността, парламентаризма, законността и обществения морал.

Споделям мнението, че той разглежда държавата като софра, на която чрез него да се определи кой къде да седне. Определянето на разни други правила извън тези в законите за избор на членовете на регулаторите е практика извън рамките на нормални и свободни общества.

Опитът тези евентуални избрани лица в тях да се закрепят во веки веков и да се отстраняват само с консенсус между ръководствата на две партии, е опит за въвеждане на неототалитарни практики.

Красивите думи и фрази могат да бъдат ефектна дреха, но в случая тя е наметната върху уродливо тяло.

Не ни трябват нито нови „ЦК-та на БКП-та”, та дори и да са демократични, не ни трябва нова ръководна партийна роля в обществото”!

Давам пълния текст на Меморандума, за да бъдете информирани както трябва – премълчаването на съдържанието му от неговите автори и медии е показателно, пише Григор Лилов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
21 коментара
“Докато си говорим за Меморандума,Асен Василев тихомълком смени шефа н

“Докато си говорим за Меморандума,Асен Василев тихомълком смени шефа н

23.02.2024 | 14:21

На”Митниците”.Малка агенция ли е това?”,попита лидерът на ГЕРБ….И за да е още по-голямо насилието разбрахме,че следобед е сменено и ръководството на АДФИ.Замина си с един замах шефът.Това важен регулатор ли е?Има ли го в Меморандума?Ами на ДНСК,ГРАО,Агенция по вписванията.Цялото здравеопазване е в ДБ-и министърът,и шефа на Здравна каса.Цялата отбрана е в ръцете на ПП”,негодува той…Те назначават ярки политически фигури.И казват сега,че ГЕРБ може да участва,сма без ярки политически фигури.Чакайте малко,кои сте вие,че да ми давате оценка на партията?!Че вие кои НЕярки политически фигури назначихте?”,негодува лидерът на ГЕРБ.”Дори и да ми припишат Калин Стоянов,и там е 50 на 50,защото Живко Коцев е 100% предложение на Атанасов.”,категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Отговори
7 15
ПП-просто ид’иотите и ид’иотиите им

ПП-просто ид’иотите и ид’иотиите им

23.02.2024 | 12:28

Бежанците идат – първите окупират яз. „Копринка” 22.02.2024 Властта ударно ремонтира изоставени училища и детски градини в цялата страна Сладките приказки на властта, че България няма да стане плацдарм на вълна бежанци, изритани от „старата Европа”, се разбиват на пух и прах от действията на сглобката. Доказателството – емисари са плъзнали в общини по цялата страна в издирване на изоставени училища, каквито за съжаление има повече от достатъчно, и детски градини, които да бъдат ремонтирани и превърнати в бази за мигранти, алармира източник от сглобката. В края на миналата година будните граждани на Казанлък осуетиха намеренията на ротационното правителство на Николай Денков да настани бежанци в Центъра за професионална подготовка към Академията на МВР в града. Стотици жители на Казанлък, обаче, излязоха на протест и провалиха кроежите. Номерът на управляващите ще мине в друг обект – язовир „Копринка” по течението на река Тунджа в западната част на Казанлъшката котловина. Точно под преливника има стара детска градина, която е обречена да стане база на мигранти, изритани от Европа и върнати в България Междувременно сглобката продължава да отрича, че е договорено връщането на хиляди мигранти, които ние трябва да поемем и настаним на наша територия. Само преди дни договорен трансфер у нас кацнаха 18 мигранти по реда на Дъблинския регламент, които са регистрирани като кандидати за международна закрила в България. Твърденията, че това е първи транш от договорени хиляди са неверни и целят да създадат напрежение в обществото за това, къде ще бъдат настанени бежанците, както и да се спекулира, че ще са на издръжка на българския данъкоплатец, твърди в официалната позиция Държавната агенция за бежанците.

Отговори
4 18
Ристьо е тотално приключен от Пеевски

Ристьо е тотално приключен от Пеевски

23.02.2024 | 12:25

Рахат-локум …Джезве каймак кафе…шербет айляк-Ристе …баклавъ-нишат…кадайф…пилаф и др.!!!Новата кухня на ПП-ДБ !!!Не казвайте че АПЕТИТА ИМ не минава през…ДПС!!!

Отговори
5 16
Скандал взриви парламента!ИТН погна министър на Денков,искат оставката

Скандал взриви парламента!ИТН погна министър на Денков,искат оставката

23.02.2024 | 12:19

На кабинета веднага! https://demokrat.bg/archives/38286

Отговори
4 9
rtyrty

rtyrty

23.02.2024 | 12:18

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим~~---- https://da.gd/menx

Отговори
0 2
Харизанов разнищи скандала с Меморандума:Целият документ ще изчезне

Харизанов разнищи скандала с Меморандума:Целият документ ще изчезне

23.02.2024 | 12:14

https://demokrat.bg/archives/38288

Отговори
5 6
Прост народ

Прост народ

23.02.2024 | 12:10

ИДИOТ ДО ИДИOТ . Затова и сме на това положение.

Отговори
9 0
Делян Пеевски

Делян Пеевски

23.02.2024 | 12:07

„Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат проуратурата. Олигархията иска да завладее и КПКОНПИ. Логично е регулаторите да са на всички, а не да бъдат делнати. Христо Иванов, който седеше в скута ми и пиеше мазно турско кафе, докато се случи конституцията и направим промените в нея, които вече са факт – сега казва, че пак щял да извади темата ДПС. Коя бе, приятелю, Христо?! Всичко свърши, вие сте ми ясни. Маските трябва да паднат. Лично аз отказах на Христо Иванов „делкането“, което той ми предложи тук в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен как ще се избере висшия прокурорски съвет, за да бъде избран Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров.“ … С един откос Делян Пеевски приключи Христо Иванов и ДБ-то му солташак на ПП-то. И на практика онова, което и уличните кучета знаеха как ристьовците, които се търкаляха на Росенец, че е пълна драматургия, понеже седяха в скута както на ДПС, така и на дуварите в Банкя, Пеевски го изрече: „Коя тема ДПС, бе, приятелю, Христо?! Всичко свърши, вие сте ми ясни“. Ами ясни са му, я! Само на тях не им е ясно, че американското посолство, на което единствено разчитат, предвид нрава на янките, точно както ги „роди“, така и първи ще ги пусне окончателно в канала. Даже преди Пеевски.

Отговори
8 17
Държавата се тресе:Изтече пълният текст на Меморандума на ПП-ДБ

Държавата се тресе:Изтече пълният текст на Меморандума на ПП-ДБ

23.02.2024 | 12:03

(ДОКУМЕНТ) https://demokrat.bg/archives/38270

Отговори
6 11
Ексклузивно

Ексклузивно

23.02.2024 | 12:01

"Христо Иванов живее с комплекс, че лидерът на тяхното обединение е Кирил Петков" - това заяви в кулоарите на Народното събрание (НС) председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. "Човекът, който тласка България към нови избори, се казва Христо Иванов", обясни той. “Христо обърна държавата на един голям телевизор, опита се да го глътне и се задави"

Отговори
5 20

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?