3906

Скандалът се разгаря! Нови разкрития за Лена Бориславова и фалшивите подписи

Бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков използва личния си фейсбук профил, за да проговори за скандала, че Лена Бориславова е фалшифицирала документи, за да може той да стане премиер. Повод за думите му бе участие в сутрешния блок на bTV на председателя на сдружението „Да запазим Корал“ Атанас Русев.
 
Русев посочи:„Попаднахме на тези факти, които извадихме от Агенцията по вписванията. Това са поредица от документи, които са фалшиви и всички тези фалшиви документи са вътре с фалшифицирани подписи и невярно съдържание.

Всички тези документи са подписани с електронния подпис на Лена Бориславова и са входирани в Агенцията по вписванията, за да се смени Управителният съвет на сдружението „Да запазим Корал“, на което аз съм председател“, обясни Русев.

 „Когато ни извикаха в ДАНС, там ни показаха един документ. Бях изумен. Видях, че пълномощното е от мое име за Лена Бориславова и видях под него моя подпис фалшифициран, копиран от специмена за подписи в Агенцията по вписванията. Дори си личи. Бях изумен, когато прочетох името на Лена Бориславова“, заяви Атанас Русев.

 

 

Той заяви, че са подали сигнала до ДАНС през юли 2023 г. 

„След сигнала, който подадохме, ни извикаха в ДАНС, за да дадем показания. Това стана след като сме подали сигнала. Бяхме трима човека от сдружението.

Той е категоричен, че не познава Лена Бориславова и никога не я е виждал. „Не съм говорил с нея по никакъв повод. По телефона не съм разговарял с нея. За мен беше изумление, когато видях, че Лена Бориславова си е извадила фалшиво пълномощно от мое име, за да се разпорежда със сдружението „Да запазим Корал“, добави Русев.

Той обясни, че не е имало заседание, на което Кирил Петков да напусне сдружението: „Такова общо събрание на нашето сдружение никога не е имало. Всички тези документи са изфабрикувани“.

На въпрос какви са щетите от това, Русев отговори така: „Представете си, че притежавате фирма. Събуждате се една сутрин, отивате във фирмата и виждате, че там на стола ви стои някой друг. Връщате се и виждате в Агенцията по вписванията, че Лена Бориславова си е извадила фалшиво пълномощно и вече управителят е някой друг“.

Той каза, че сдружението им е с идеална цел и не може да става дума за материални щети.

„Подобна наглост и арогантност не мога да си представя“, категоричен е Русев.

А ето как му отговори и Кирил Петков:
 
"Смут в дълбоката държава:
Познавах Атанас Русев като кайтист и активист на каузата за плаж Корал.
За пръв път разбрах, че Атанас Русев има и друго лице през 2022.
 
През февруари 2022, тогава като премиер, подадох списък от 19 лица на Иван Гешев - в този момент главен прокурор. В списъка е и Румен Николов – Пашата – една от водещите фигури на СИК, приятел и съдружник в много начинания на Бойко Борисов.
 
В същия ден, в който списъкът е подаден на прокуратурата от мен и Лена Бориславова, същият този Атанас Русев, който тази сутрин така артистично се възмущаваше от „неправдите“, ми звъни ядосан и ми казва, че не е трябвало да слагам Пашата в моя списък.
 
Аз му отговорих, че никой не е над закона и съм станал премиер точно за да променя дълбоката държава и че хора като Пашата трябва за бъдат разследвани от органите на реда. Той се ядоса и затвори телефона.
 
След това се обади на баща ми, който познава също от Корал и му крещя защо съм сложил Пашата в списъка от 19 потенциални престъпника на дълбоката държава. В онзи момент баща ми не е сам, има още един човек с него, който става свидел на този разговор и може да го потвърди.
 
И сега питам - кой е реално Атанас Русев и на чии интереси служи?
Кой го активира в този добре готвен по предварителен сценарий скандал точно в този момент?

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
43 коментара
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 11:36

аз съм тиква проста,крада пари под моста йеее

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 11:35

аз съм тиква проста,крада пари и кюлчета под моста

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 11:35

аз съм тиква проста,крада пари под моста хихи

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 11:35

аз съм тиква проста,крада пари под моста хх

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 11:35

Я съм тиква проста,крада пари под моста йа

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 11:35

Я съм тиква проста,крада пари под моста хахаха хаха

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 11:34

аз съм тиква проста,крада пари под моста хахахаха хахахаха

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 11:34

аз съм тиква проста,крада пари под моста

Отговори
0 0
Простотията

Простотията

04.05.2024 | 08:12

на Про100Киро и парапетната му приятелка е безгранична !

Отговори
1 0
Петър

Петър

01.05.2024 | 08:36

Маричката, както и всички парцали на Пеевски е пуснала лсйнометите. :) И и вярват само орките на Пеевски в ГЕРБ. А може би и те не вярват, но така им е наредил Делян

Отговори
2 1
Ти за някакъв фактор ли се имаш,бе трол?!Че плюнчиш тук наред в против

Ти за някакъв фактор ли се имаш,бе трол?!Че плюнчиш тук наред в против

01.05.2024 | 20:54

Противовес на 80% от обществото?!Айде,ала-балата да си ги бръщолевите на ПП-ските ви сбирки,ама и там никой няма.Няма хора,няма кой да ви слуша лиже-мазаниците,подлоги!

Отговори
1 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?