71

Скандалът се разгаря! Демерджиев: Имоти на МВР са използвани за частни партита по времето на Рашков

Вътрешният министър Иван Демерджиев обясни какво ще бъде направено за повишаване на пътната безопасност след серията тежки катастрофи от последните дни.

„Контролът ще се извършва от повече автомобили на КАТ, които ще се движат в потока. Те ще отбиват автомобила, допуснал нарушение. Основната им цел ще бъде да способстват потока, съпътстващата цел – да санкционират“.

Това заяви Иван Демерджиев в студиото на „Лице в лице“  по bTV.

 

„Основната ни цел ще бъде превенцията“, подчерта Демерджиев. „Ще наситим цялата територия на страната с подходящо ротиране на екипите“, допълни той.

Демерджиев коментира и обтегнатите отношения с предшественика си Бойко Рашков: „Още когато разговаряхме с г-н Рашков, преди да встъпя в длъжност, той сподели за конфликт с двама заместник-министри в сегашния екип на МВР. Но аз не мисля, че един такъв личен конфликт може да бъде повод човек за 24 часа да си промени позицията на 180 градуса по начина, по който го демонстрира министър Рашков".

Демерджиев разкри, че е помогнал на Рашков при инцидент до неговата къща, ден след като е встъпил в длъжност като министър. „Бяха влезли в съседна къща, беше влязъл човек, вероятно с психични проблеми“, каза той и добави, че е оказал пълно съдействие при случая.

„Той ми се обади по телефона с оплакване, че е подал сигнал, мисля, че беше в 7-о РПУ. Звънна ми, защото според него има забавена реакция. Аз веднага се обадих. Той самият беше замесен в инцидента“, обясни министърът. При въпросния инцидент човек е бил влязъл с дома на съседите на Рашков, който след това тръгнал след него, за да го проследи, тъй като съседите му били много притеснени.

По думите на Демерджиев, Рашков изискал незабавно да му бъде съдействано и това било направено. „Ако оплакването ви е такова, че не са реагирали полицейските сили, обадете ми се, не се колебайте“, увери той.

„Той се оплакваше от тенденциозно бездействие, защото някой не иска да му помогне, защото вече не е министър", уточни Демерджиев по отношение на Рашков.

„На следващия ден той можеше да дойде да поиска среща с мен, да постави тези въпроси, които го притесняват“, добави той.

Министърът коментира проблемите на Рашков с неговите заместници: „За мен е необяснимо един министър да не знае къде се намират и къде живеят заместниците му“.

По думите му, несериозно е министър, който твърди, че е допуснал 6 месеца негов заместник неправомерно да ползва имот, да обвинява за това приемника си.

„Такава ситуация категорично не съществува. Но има други притеснителни ситуации“, каза Демерджиев. Той разкри, че има данни за имоти, включително и почивни бази на МВР, които са ползвани с други цели. В момента тече проверка за тях.

Демерджиев обясни, че въпросните имоти са използвани за частни партита и за частни нужди. Там са канени хора, които не са служители на МВР. Според министъра отговорност за това носи „тази г-жа със сериозни пропуски в работата“, визирайки скандална служителка на Рашков.

Освен това, по думите на Демерджиев, има съмнения за

предопределени обществени поръчки.

„Очаквайте аз да го оповестя, когато приключат проверките, когато излязат резултатите“, заяви той.

„Има данни за служители, които не са служители на институцията, а кой ги е допускал, трябва да отговарят отговорните лица“, каза той и отново хвърли топката към въпросната служителка, която „отговаряше за тила, за обезпечаването на полицията за автомобили, материални бази, храна“.

„Има данни за доставени храни с изтекъл срок на годност“, каза още той.

„Работим много бързо, предполагам, че след дни ще завършат тези проверки“, увери той.

По отношение на организацията на изборите Демерджиев каза: „Направи се едно внушение, че екипът по изборите бил сменен. А този екип е назначен януари месец 2022 г.“

Той отново увери, че борбата с купения вот ще е основен приоритет на неговото министерство.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
15 коментара
куку

куку

17.08.2022 | 10:10

тоя пич поне е охранен.....няма да го храним но пък ще си вземе това което му е обещано....нали помните онова записче" с парите всичко е точно...."

Отговори
2 0
Голямо чудо

Голямо чудо

17.08.2022 | 02:04

Тоя голям глупак ще остане запомнен като министър: с глупави разкрития за частни партита! Направо утре'па дзвера с това разкритие! Че той си е нормален тоя к у.рвалък по високите етажи и кой ги пази ми тия де същите...полиция нсо .. А новия министър откри света! Шегаджия !

Отговори
4 5
Хисаря

Хисаря

17.08.2022 | 00:35

Крайно време е за истинска проверка в санаториума на МВР в Хисаря. Там се краде здраво

Отговори
11 0
Не става

Не става

17.08.2022 | 06:15

Та кой смяташ ще я направи тая проверка ?? Тоя тъ.па.нар ,тая к'ак Сийка! Не виждате ли ,че се занимава с клюки! Нищо не чакайте от него!Не става ! Най хубавото е ,че е за 2 месеца и да го метат ..

Отговори
4 3
Жалък...

Жалък...

16.08.2022 | 23:39

Колко жалко звучи човека министър .Какъв потресаващ разказ как е помогнал на г-н Рашков.. Ще плача цяла нощ... Даже може един сериал да стане в една съседна държава...по темата за добрия нов и лошия стар министър... Ех Демеджиев колко си жалък! Колко точки натрупа...колко добрини те чакат!

Отговори
5 7
Баба вуна!

Баба вуна!

16.08.2022 | 23:31

Срам ме е от този "елемент "... от това нещо!!! Министър е нещо стойностно! Колко малко му трябваше да се о.с.е.ре!

Отговори
6 6
Министър интригант

Министър интригант

16.08.2022 | 23:26

Хубаво е някой да огледа пътя му на "възхода"!Пълен интригант ,безпардонник селски наглец с поръчково поведение! Този няма да свърши нищо съществено в МВР, защото не му е по силите! Този е по махленските свади и интригите! И понеже Рашков не му уйдиса на глупостите,сега бърза да му се репчи! Е няма да успее... Не е стока г-н адвоката! Колко е гнусно министър на МВР да се занимава с махленски клюки и сутеньорски свади! Дори да има и грам истина в този измислен скандал е много жалко да го афишира министъра не е ли това работа на "чистачките" и колежките по канцелариите... Е га ти държавата е га ти министъра прос.. И какво да чакаме от този интригант? Държавата потънала в корупция,в убийства в катастрофи в корупция битова и ведомствена тоя ще ни занимава с кьорфишеците от които ама въобще не ни дреме ... Ако тоя е министър горко ни горката ни държава!

Отговори
6 3
18 % инфлация

18 % инфлация

16.08.2022 | 21:19

Аре пак гласувайте за пп, дб и бсп

Отговори
17 1
Нямам думи

Нямам думи

16.08.2022 | 21:01

Не ми е работа, но не е нормално министър на ВР да се занимава с кокошкарски истори кой къде си правил партита, при наличие на такова беззаконие и корупция в държавата.

Отговори
9 12
Бай Дън

Бай Дън

16.08.2022 | 20:34

Еййй, големи боклуци излезнаха това служебно правителство на изметнатото дърво радев, давай 2 месеца само са и да бързаме да окипазим всичко че няма време, българска работа, не се гледа какво е направено ами давай да плюем.

Отговори
12 11
Направено е много

Направено е много

16.08.2022 | 21:26

Изпапан е фискалния резерв, изтеглени са осемнайсе милиарда дългове, безработицата гони десет процента и газ няма а цените удариха небето ..... хич не е малко ейййй, само герберите не го оценяват и незнайно защо се очертава да спечелят изборите с голямо мнозинство! Просто не разбирам

Отговори
17 0
А, така...

А, така...

16.08.2022 | 19:56

На всички е ясно, че на Боко Дамаджанков не му е чиста работата. То е достатъчно човек да му види физиономията и биографията за да се отврати от пръв поглед от него. Но иначе и той от "промяната", а всъщност подмяната.

Отговори
19 5

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?