3906

Скандал в НС между Кирил Петков и Делян Пеевски, поводът е изборът на подуправител на НЗОК ВИДЕО

 
 
Повод за размяната на реплики стана изборът на подуправител на НЗОК


Спор в парламента и високи децибели заради подуправителя на Здравната каса. Реплики, но не от трибуната, а от местата в залата, си размениха Делян Пеевски и Кирил Петков. Пореден рунд и на конфликта между премиера Николай Денков и председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. "Продължаваме промяната" пък разкритикуваха Пеевски с официална позиция.

От „Продължаваме промяната“ осъждаме остро безпочвените критики на г-н Пеевски към премиера акад. Николай Денков, както и неговата грешна самопреценка за ролята му в държавата”.

Светкавичен отговор дойде и от Делян Пеевски. „Зад Денков виждаме, че батковците му го пазят - тези батковци от ПП, които са Кирил Петков, Асен Василев. Защо са го пратили това момче да си играе в този кабинет, което немирно с играчките не знае какво да прави? Той не знае как да управлява”, заяви Пеевски.

Напрежението от кулоарите се пренесе и в залата. Повод за скандал стана изборът за подуправител на Здравната каса. Точката влезе извънредно в днешния дневен ред, а процедурата за пръв път минава през парламента. Единствената номинация беше на Момчил Мавров, който бе избран за поста. Докато се водеха дебатите, на първите редове в залата Петков и Пеевски си разменяха реплики на висок тон. Скандалът привлече вниманието на всички в залата.

Такива думи се чуха между Пеевски и Петков, че това не може да продължава като управление на държавата. Излезте отвън и се разберете като мъже. Не викай на мен, г-н Пеевски, виновникът се казва Бойко Борисов”, заяви Корнелия Нинова.

Последва 15-минутна почивка, по време на която Петков не обясни какво точно са си казали с Пеевски. Но било свързано с избора на Момчил Мавров.

„Аз просто казах, че никога няма да гласувам за някого, на когото не вярвам. Когато става дума за здраве и живот, аз няма да направя компромис. Никога не съм бил човек, който разгласява частни разговори”, каза Кирил Петков.

Пеевски не излезе да коментира защо е било напрежението, информира nova.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
21 коментара
САМО В ПИК И РЕТРО:Бременна ли е Линда на 44?

САМО В ПИК И РЕТРО:Бременна ли е Линда на 44?

01.12.2023 | 09:30

(СНИМКИ) https://pik.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-44%C2%A0%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-news1205308.html

Отговори
2 0
Да хвърлят оставките

Да хвърлят оставките

01.12.2023 | 04:45

Лена до кога ще ги духа тезилена до кога ще ги духа тези иди.оти

Отговори
3 0
Пловдив

Пловдив

01.12.2023 | 02:46

кирчо кара свинчо да се хване и той за парапета , ама свинчо като гледа какво направи кирчо на лена еи я на вее си мустаците лена . . .

Отговори
3 0
амед дуган

амед дуган

30.11.2023 | 18:59

Та викаш скапаното депесарско ченге, гнусния корупционен шопар от помашките махали, носителя на две награди магнитски - пеевски ШЪ НИ ОПРАВИ. Ама верно ли бе ченгеджийска мършо.

Отговори
7 4
Чичото на Кирил Петков:

Чичото на Кирил Петков:

30.11.2023 | 18:19

Георги Ганчев, който е главен викарий на старокатолическа църква и чичо на Кирил Петков разкрива пред ПИК любопитни детайли около личността на премиера. Отец Георги е първи братовчед на бащата на Кики (както наричат Петков в семейството му). Кирил Петков е бил кум на сватбата му, а бащата на премиера – Петко Петков- е кръстник на дъщеря му. Бащата на министър-председателя е бил агент на Държавна сигурност и само заради това успял да отиде в Канада през 1988 г., когато подобни пътувания били немислими за обикновени граждани, разказва роднината. Този измамник в Белгия щяха да го арестуват, руснаци го пазеха в Дупница докато се лекуваше. Отец Георги споделя, че докато Кирил Петков развивал бизнес в Брюксел полицаи са нахлули в офиса му. Тогава през въпросния офис минавали съмнително големи суми пари. След акцията в белгийската столица настоящият премиер се е прибрал в родния град на майка му – Дупница, където прекарва следващите шест месеца. Кумецът на Петков споделя, че е виждал негови снимки от онова време, като не могъл да го познае – Кирил бил драстично отслабнал като предполагали, че е болен и се е лекувал по време на престоя си в майчината къща. След като се съвзел, Петков бил изпратен в Харвард, а оттам се прибрал с 60 млн. лв. И още – отец Георги разкрива кой всъщност стои зад премиера на България и защо руски телохранители са го пазили, преди да стане министър-председател.

Отговори
5 2
Политическия проект

Политическия проект

30.11.2023 | 18:11

на Държавна сигурност– Продължаваме Промяната, сменя дребни агенти-семкаджии, а не чисти едрите риби в подмолите си. Както Plovdiv-online, сайтът на пловдивчани, разкри – Кирил Петков става милионер благодарение на ексклузивния си дистрибутор на хапчетата си в България Владимир Жеглов, секретен агент Тенто към Първо главно управление на ДС, съветник на бившия премиер Жан Виденов по икономика, в борда на директорите на портала Дир.бг с Моника Станишева, съпруга на Сергей Станишев. Жеглов е от близкото обкръжение на сегашния президент Румен Радев, от което е и бащата на Киро Харварда – емигранта в Канада, Петко Петков. Тенто е завършил през 1986-та школата на КПСС в Москва. Година по-рано се жени за съветската гражданка Марина Алексеевна. Секретен сътрудник на Първо главно на ДС – външнополитическо разузнаване. Петков-младши мълчи като новобранец на лоста за бизнесвръзките си със секретния агент на ДС и високопоставен политик от началото на 90-те Владимир Жеглов.

Отговори
6 1
Твърденията

Твърденията

30.11.2023 | 18:07

на самия Петко Петков, че се озовава в Канада през 1994 г., тоест, след политическите промени в България, не отговарят на истината. Роденият на 13 юни 1958 г. в София Петко Петков се озовава в Канада още през 1988 г., тоест, преди промените, където по данни на хора от спецслужбите са изпратени и парите на военното разузнаване – заедно с хора, които да се грижат за тях. На младини П. Петков оставя спомени като за много лош учени, който едва завършва гимназия, и побойник. Не е приет за студен в Софийския университет и затова през втората година от задължителния по това време войниклък кандидатства в специалността „Биология“ – педагогически профил в Пловдивския университет, където е приет. Паметливи обаче разказват, че на конкурсните изпити не се е явил той, а негов набор от казармата, тъй като по онова време военните книжки, които са личния документ на всеки войник в онези години, са били много лесни за фалшифициране. Година по-късно именно в Пловдив П. Петков се запознава с майката на Кирил Петков – Венета Петкова от Дупница, която е негова опора в следването и в получаването на дипломата му за учител по биология. Затова и Кирил Петков се ражда в Пловдив на 14 април 1980 г. Познати и колеги на П. Петков го характеризират като агресивен и склонен към участие в побои човек, чието слабо място са жените. П. Петков е пристрастен и към спортни занимания като ски и ветроходство през ученическите си години и бойни спортове през студентските между 1979 и 1983 г. По онова време всички школи по бойни изкуства у нас са под прекия контрол на Държавна сигурност, която под различна форма установява контакти с техните възпитаници.

Отговори
6 2
Абсурдно

Абсурдно

30.11.2023 | 18:04

– милиционерите от ДС татко Петков (агент) и Минко Брайков (офицер) са поели ангажимент да назначават хора на „Продължаваме промяната“ в специалните служби, така щото да пазят интересите на върхушката около Кирил Петков и Асен Василев. Това ли е „новият морал“ на ПП – да оставят две ДС ченгета да въртят кадровата политика на службите за сигурност, при това зад гърба на новия министър на МВР Калин Стоянов, на когото вече плетат интриги.

Отговори
5 2
Моля всеки

Моля всеки

30.11.2023 | 17:36

който критикува Просто Киро, да си спомня, че е летял без кислород неизвестно колко време на 8000 метра височина!

Отговори
8 1
Вярно е

Вярно е

30.11.2023 | 17:34

Хем крадливи ,хем ебливи ,деца на ДС се уредили.

Отговори
8 0
За сведение

За сведение

30.11.2023 | 17:57

Дебелият е внук, а не дете.

Отговори
3 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?