2374

Самоирония на "Дондуков"1: Ключовите реплики на Гълъб Донев

Гълъб Донев остава служебен премиер с четирима вицепремиери – Атанас Пеканов, Лазар Лазаров, Христо Алексиев и Иван Демерджиев. Това стана ясно по-рано през деня, когато президентът обяви състава на служебния кабинет.

Вижте и някои от значимите реплики по време на първия мандат на Гълъб Донев като служебен министър-председател.

С втория си мандата Гълъб Донев може да се окаже рекордьор на поста служебен министър-председател. Първият му мандат продължи близо половин година и премиерът не пестеше самоиронията. Когато дойде време за парите на държавата.

„Стигнахме до шегата, с която започна работата на служебния кабинет -  как Гълъб Донев прави бюджет - перо по перо“, каза тогава Донев.

Шегувайки се, той изрази леко разочарование, че 48-ото Народно събрание така и не успява да намери успешен модел за редовно правителство. Всички помнят думитe, когато първия мандат на ГЕРБ-СДС не успя. 

„Вече си представях заглавията в медиите – Гълъб Донев отлетя от Министерския съвет. Оставаме обаче както стана ясно, остава и надеждата за съставяне на редовно правителство. От хода на дискусията ясно пролича, че тази мисия за работа за хората на България се възприема и от народните представители. Това ни дава надежда за търсене на успех в търсене на модела за съставяне на редовно правителство“, каза Гълъб Донев, министър-председател.

В навечерието на отчета на служебното правителство Донев се обърна към вицепремиера Атанас Пеканов с многозначителни думи: „Атансовден е вицепремиер Атанас, пожелавам ти във всеки един момент без значение дали си премиер, или вицепремиер, пази името си се от коментатори.“

Това каза той на последното за това служебно правителство заседание
А само преди ден благодари на колегите си.

„Въпреки всички нападки и проблеми, показахте здрави нерви и характер в битките, които водихме да върнем държавата на хората“, каза старият нов служебен премиер.

Единствената рокада в служебното правителство е тази на Велислав Минеков. Докато той беше на поста имаше напрежение между него и актьорите от Народния театър. Конфликтът възникна след надрасканата врата от режисьора Александър Морфов на PR-a на Народния театър Велислава Кръстева.

Кръстева е била депутат, заместник министър на културата и бивш PR на ДПС. С писмо до президента 49 артисти от Народния театър пък поискаха оставката на министъра на културата. Аргументът им е, че с публичните си изяви по конфликта в театъра, Велислав Минеков уронва престижа му.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?