46

Румен Радев пред зам.-шеф на ЕК: Обърнахме тенденцията на инфлацията

Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор със заместник-председателя на ЕК Валдис Домбровскис, отговарящ за икономиката в интерес на хората.

Българският президент открои предприетите от служебното правителство мерки за устойчивост на публичните финанси и за гарантиране на макроикономическата стабилност. Недопускането на висок държавен дълг и разумната бюджетна политика в условията на криза са от изключително значение за стабилните финансови показатели на страната.

Румен Радев посочи ролята на България за енергийната стабилност в Югоизточна Европа чрез износа на електроенергия за съседните държави, както и чрез междусистемната газова свързаност.

„Това е ключов фактор за овладяване на инфлационните процеси не само в България, а и в целия регион на фона на енергийната криза, пред която се изправя Европа“, допълни президентът, цитиран от прессекретариата си.

Румен Радев посочи, че през октомври тенденцията е обърната и е отбелязан спад на инфлацията в страната.

Румен Радев и Валдис Домбровскис обсъдиха и процеса на пълноценна европейска интеграция на България и необходимостта от солидарност и подкрепа от Европейската комисия в този процес. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Радев,по собствените си доходи като президент ли съдиш,че си обърнал

Радев,по собствените си доходи като президент ли съдиш,че си обърнал

30.11.2022 | 13:08

Инфлацията?Защото ние,избирателите друго усещаме по джоба-растяща инфлация с 40%на месец,да не кажа 50% и намалена потребителска кошница..та,я малко по-приземено и реално.Защо няма закон за спекулата?!Защо няма подоходно облагане-да си държим олигарсите и върхушката добре угоени и затлъстяли и сакън..да не им изтънее джоба от милиони?!

Отговори
1 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?