71

Румен Радев: Политиката на “Булгаргаз” е извън икономическата и управленската логика ВИДЕО

Президентът не даде конкретен отговор дали според него предстоят предсрочни избори

 

“Многократно заявих, че са важни устойчивите решения. Важно е да има предвидимост в тази политика. За мен политиката, която води “Булгаргаз”, е извън икономическата и управленската логика”. Това заяви президентът Румен Радев след състезанието по лека атлетика за деца и младежи в рамките на инициативата „Спортувай с президента“. 

По думите му не е логично да се обявява прогнозна цена на газа за юли, а чак в средата на май да се определя тази за настоящия месец.

"Бизнесът и потребителите искат да има предвидимост и аз се надявам тази предвидимост да бъде осигурена в бъдеще, а по-ниските цени да са дългосрочна политика за българското правителство", заяви президентът.

 
Той не уточни дали е информиран за конкретните параметри на договорката за внос на газ от САЩ, но изтъкна, че в тази ситуация най-важно е правителството да информира гражданите и бизнеса, за да може да има предвидимост.

“Кризите, в които се намираме са тежки. Но най-важното е да не се допуска криза на доверие. Никое правителство не може да води страната в тежки кризи при дефицит на доверие”, заяви още държавният глава и посочи решение - “открит и конструктивен диалог, в който да се уважават всички страни”. 

Президентът не даде конкретен отговор дали според него предстоят предсрочни избори. Той каза, че “единствено от политиката на правителството зависи тежките икономическа и социална кризи да не ескалират в политическа криза”.

Държавният глава награди победителите в надпревара по лека атлетика за деца и младежи в рамките на инициативата „Спортувай с президента“, която се проведе на националния стадион "Васил Левски".

 
 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Тарабата

Тарабата

14.05.2022 | 15:09

Газът е тъй жизнено необходим както слънцето и въздуха за всяко живо същество

Отговори
2 3
ох,.....

ох,.....

14.05.2022 | 14:43

на муню нещо му се изплъзва контрола, пълен кремълски БО-КЛУК!! ИЗЧЕЗВАЙ В мАсква при Жужето!

Отговори
9 4
Бо клук

Бо клук

14.05.2022 | 14:32

Продажник

Отговори
8 3
К.И

К.И

14.05.2022 | 14:18

Господин Радев оставка или импийчмът. Съжалявам че си дадох гласа за такава подлога като вас.

Отговори
10 4
ГЮРО

ГЮРО

14.05.2022 | 14:13

Хехе, Радев наивник. ТИЯ ще ни продават същия руски газ, но с 30% надбавка за тъпота с взлом. Като сме тъъпи да ги търпим харвардските музиканти на пиндоостански дудук, ще им плащаме и комисионните. Вън бе бандюги!

Отговори
13 6

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?