71

Румен Радев: Напрежението расте с часове, заплашва ни глобална дестабилизация ВИДЕО

Надявам се всички институции, свързани с националната сигурност, да осъзнават ясно, че имаме нова ситуация, заяви президентът

 

Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация и невиждана по мащабите си хуманитарна криза.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

„Очакваме и двете страни да осъзнават своята отговорност към мира, сигурността и живота на хиляди хора във взривоопасния регион на Близкия изток. Следва да има сдържаност, разум, за да се избегне следваща ескалация, която да доведе до трудно обратими последствия.

Напрежението расте с часове, вероятността да бъдат въвлечени и други участници не е малка“, отбеляза той.

„И в момента има български военнослужещи на границата с Турция. Има ясни планове на взаимодействие между МО и МВР, така че при необходимост и нарастване на миграционния натиск могат да се изпратят още военнослужещи.

„Надявам се всички институции, свързани с националната сигурност, да осъзнават ясно, че имаме нова ситуация.  Съвременните конфликти показаха много ясно, че има много динамична промяна в способите за водене на военни действия и използването на евтини, достъпни нови технологии, които дават асиметрично предимство, информационно превъзходство.

Крайно време е, отчитайки тази динамика, да започнем да се ангажираме с нискобюджетни проекти, с дронове, с антидрон системи… Това са много по-евтини проекти от тези, с които сме ангажирани в момента“, каза още президентът.

„Аз поне съм произвеждал истински генерали, а не измислени и такава гавра с пагона не съм си позволявал“, отсече Радев по повод критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че за 3 години в отбраната не е направено нищо друго, освен да се произвеждат генерали.

Президентът коментира и неуспешния вот на недоверие към кабинета. По думите му е било очевидно, че кабинетът няма да падне, защото користните интереси, които обвързват управляващите, са много по-силни от всички имитации на реформи. „Големият проблем е, че управляващите имат две програми“, каза още Радев.

 Няма война между мен и кабинета за службите. Има огромно неразбиране от кабинета за задачите, същността, функциите на службите, тяхното взаимодействие с чуждестранните партньори. Апелирам за по-сериозно отношение към службите, към хората в тях, които си вършат прекрасно работата в ситуацията, в която са поставени“, категоричен бе Радев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
21 коментара
ПЪРДУЛАН

ПЪРДУЛАН

21.10.2023 | 11:16

ЧЕКИСТА ПАК СЕ ИЗПЪРДЯ ПО КРЕМЪЛСКИ

Отговори
1 0
Гамен

Гамен

15.10.2023 | 12:56

Сглобката е вързана с гомняно въже по закона "Магнитски". Всичките престъпници са хванати за макарите и слушат само нарежданията на ПосолствотО. Анадънмо?

Отговори
0 0
ГЛАФКОМА

ГЛАФКОМА

14.10.2023 | 23:05

НА МУНЧО ЧЕКИСТА ГЛОБАЛНАТА КРАТУНА Е ПЪЛНА СЪС СЪРПОВЕ, ЧУКОВЕ И ПЕТОЛЪЧКИ.

Отговори
1 1
НАТО

НАТО

15.10.2023 | 10:54

И НАТО ЗНАЕ ЧЕ МУНЧОВАТА ГЛОБАЛНА КРАТУНА Е ПЪЛНА С РУСОФИЛСКИ ПРОСТОТИИ.

Отговори
1 0
Тарас Булба

Тарас Булба

14.10.2023 | 22:26

До члена на БКП-БСП с N:15! Още май не си разбрал, умнико, че живеем в Демократично общество, в което всеки има право на собствено мнение, и може свободно да го каже на глас! Един не харесва, друг харесва, един не обича, друг обича! Преди 10-ти Ноември затваряха, биеха, убиваха другомислещите! За щастие това е вече Минало! В Русия нищо не се е променило, там цензурата е жестока и затворите са пълни с интелигентни хора, изказали на глас мнението си! А ти, хубавецо май си срещу Демокрацията! Обичаш Русофила Радев със зелените чорапи и си готов да пълзиш в краката му, и да му целуваш задника! Той където и да е на безплоден воайяж все реве и се оплаква от всички, които не мислят като него!(А и мисленето е за умните хора, не за фатмаци като него!)При др.Мутрофанова можеш и агент да станеш! Да слухтиш и докладваш! На тебе ще ти и плащат! Ние, свободномислещите ПАРИ НЕ ПОЛУЧАВАМЕ! Вие не сте за Тук, в Русия ви чакат! Може и в Украйна да ви пратят! На военно Обучение!

Отговори
1 0
Ако това ти е свободното

Ако това ти е свободното

15.10.2023 | 09:59

и демократично общество, благодаря, но НЕ ! В един друг свят и живот, може би да, но днес и в България доста се постарахте и отвратихте хората и им обърнахте представите за демокрация. И ти си точно от тези отрепки, предполагам. И между другото, никога не съм членувала в никоя партия, а съм най-обикновен човек и цял живот съм се трудила достойно и не съм получавала нищо даром. Затова и злобните ти думи не могат да ме засегнат. Бъди здрав!

Отговори
0 0
Хейтър до хейтър се навъдихте

Хейтър до хейтър се навъдихте

14.10.2023 | 21:22

Толкова плюнки по Радев. И то платени. Защото всички нормални хора го харесват. А вие продължавайте да плюете. Скоро ще се задавите в собствените си плюнки. Псета продажни....

Отговори
5 2
855

855

14.10.2023 | 18:46

Няма страшно евроатлантическата сглобка начело с дебила денков ще оправи работата

Отговори
5 2
Генерал-Адмирал Марко Тотев

Генерал-Адмирал Марко Тотев

14.10.2023 | 17:31

 Българи, честито! Румбата ЗелениятЧорап-Радев се събуди! Уморен, каталясал от безцелни и безплодни воайяжи по цял свят, ревейки и оплаквайки се от всички, най-после се размърда! Имитирайки за кой ли път бащинска загриженост, но не за Род и Отечество, а от хорска срама за Този дето клати дърветата в гората! Пак не каза: - Русия в Украйна война ли води или провежда Военно Обучение за освободени затворници? - Слуга ли е на др.Мутрофанова, на др.Путин, съратник ли е на Костадинов от Израждане, пардон, Разграждане, пак пардон, Възраждане, и на др.К.Нинова от КПСС-БКП-БСП? За трагедията в Израел не спомена - там Война ли се води или махленска свада между евреи и палестинци! Като един от десетките измислени Генерали и Адмирали(Без Армия!), но в ролята на Главнокомандващ, не казва кога ще видим новите самолети F16, за които първи зарева още като прост военнослужещ?! Един успешен съвет по Сигурността не успя да проведе, та се наложи да има и в Парламента подобен! А зад него надничат, слухтят и докладват щатни съветници и агенти по брой близък най-малко до 240-те пародии в Народното Събрание! По-хленчещ и сопорлив от Роската Пинокио-Плевнелиев! Альо, Радев, ти военен ли си бил, или мед.сестра в Лазарета?!

Отговори
7 6
oooo

oooo

14.10.2023 | 16:42

Искате ли луд се.кс за 2-3 часа, силна ерекция, продължителна липса на еякулация и повишен тестостерон! Сега е възможно и безопасно! Сега това нещо вече е в открита продажба +----> https://mub.me/neoix

Отговори
0 5
Простичкия Фатмак

Простичкия Фатмак

14.10.2023 | 16:03

Какво друго да каже ? Ама и аз да го попитам : Абе олигофрен вмирисан, кой пали войните , а Кой ?

Отговори
6 6
Еврейте

Еврейте

14.10.2023 | 15:40

Са най-голямото зло . Трябва да се изтребят . Трябва нов Хитлер . Защото светът върви по дяволите . С тия джендъри и соросоидни б0клуци. Да се изтребят до крак .

Отговори
7 9

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?