2374

Румен Радев и представители на ”Локхийд Мартин” обсъдиха доставката на F-16

България има амбицията процесът на модернизация на въоръжените сили  да не се свежда само до закупуване на отбранителна техника и оборудване, а да води до трансфер на технологии, който да стимулира българската отбранителна наука и индустрия.

Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с представители на американската компания ”Локхийд Мартин”.

Държавният глава подчерта, че индустриалното сътрудничество и обменът на технологии стимулират производства с висока добавена стойност и създават перспективи за дългосрочно и устойчиво партньорство.

Румен Радев призова за решения, които да не допуснат България да загуби отбранителни способности след изтичането на летателните ресурси на изтребителите МиГ-29, предвид обявеното забавяне на доставката на закупените от страната ни изтребители F-16 Block 70.

 Представителите на „Локхийд Мартин“ увериха, че компанията работи усилено за възстановяване на линията на производство след трудностите, предизвикани от пандемията. Те изразиха и готовността си да подкрепят българските Военновъздушни сили с експертиза за изграждане на необходимото наземно оборудване и за поддръжката на изтребителите F-16.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГЕРОЯМ СЛАВА!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

04.07.2022 | 21:02

https://war.obozrevatel.com/vsu-zastavili-okkupantov-otojti-ot-belogorovki-i-uglegorskoj-tes-vrag-prodolzhaet-bit-iz-vseh-vidov-vooruzheniya-genshtab.htm

Отговори
1 0
комунист

комунист

04.07.2022 | 20:50

Американски лакардии.С други думи трай коньо за зелена трева.Като оня виц-ходихме при шефа да ни построи баня и той каза ще видим.Никога няма да получим това за което сме платили.Дадохме си парите на нагли крадци.

Отговори
5 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?