46

Румен Радев: България трябва да предостави средства за индивидуална защита на Украйна

Иван Михайлов е човекът, който е отказал на Хитлер да въведе Македония в братоубийствена война с България, заяви президентът

 

Президентът Румен Радев заяви, че България трябва да продължи да помага на Украйна в рамките на своите възможности.

„За разлика от други държави, които са далеч от конфликта, България има огромна историческа диаспора в Украйна, които в момента са в зоната на военни операции. Това изисква внимателно и отговорно отношение. България трябва да предостави средства за индивидуална защита - бронежилетки, каски и други пакети за индивидуални защити, подчерта държавният глава, пише dariknews.bg.

По думите на Радев, външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е изразил удовлетвореност от помощта и отношението на България, която дава на Украйна. За спасените български моряци от "Царевна" край Мариупол, държавният глава беше по-лаконичен и посочи, че е "най-важното, че нашите моряци са се върнали живи и здрави".

Радев коментира и отношенията между България и Република Северна Македония. "Опитът на политиците в Северна Македония да градят идентичност на базата на комунистическия Интернационал, а не върху историческата истина, са срещу интересите на гражданите на РСМ, които желаят членство в ЕС. Ако говорим за фашизъм, трябва да е ясно, че Иван Михайлов е човекът, който е отказал на Хитлер да въведе Македония в братоубийствена война с България. Не Иван Михайлов, а други хора след установяването на югославската диктатура в Македония, избиваха и инквизираха десетки хиляди в концлагери, защото са решили да продължат да се наричат българи, а не македонци", заяви той.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Вън от НАТО!!!

Вън от НАТО!!!

21.04.2022 | 19:30

Радев, Радев, каква индивидуална защита?!! Бедните българи да се раздаваме за богатите американци, пълен абсурд!

Отговори
0 3
про100Киро

про100Киро

21.04.2022 | 12:48

Страхлива гнида

Отговори
4 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?