46

Румен Радев: България е солидарна с братска Македония

България ще бъде отново солидарна с братска Македония. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с премиера на РС Македония Димитър Ковачевски.

Държавният глава подчерта, че нашите отношения с РСМ са стъпили на здрав фундамент, който е отвъд политическата конюнктура.

„Това е фундаментът, който е в основата на решенията на България да подкрепя безрезервно Македония още от признаването на държавността и независимостта на страната през настояването за превантивния контингент на ООН при разпадане на бивша Югославия, през оказването на помощ по време на ембаргото, през оказването на военно-техническа помощ, при катастрофи и природни бедствия“, добави Радев.

По-рано Ковачевски се срещна със служебния премиер Гълъб Донев. Двамата дадоха брифинг, на който стана ясно, че България ще помогне на РСМ и ще изнася електричество за страната в периода до 31 март 2023 г. За целта ще бъде създадена смесена работна група, която започва работа от 7 септември, сряда.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Този / Радев / се оказа,

Този / Радев / се оказа,

06.09.2022 | 04:01

Българският " Горбачов"!

Отговори
0 0
БОЙКОТ  НА 2-ри

БОЙКОТ НА 2-ри

05.09.2022 | 21:19

Подавай си ОСТАВКАТА И СЕ МАХАЙ ДО КАТО НЕ СИ НИ .......ЗАРОБИЛ.....

Отговори
2 3
Безплатни книги

Безплатни книги

05.09.2022 | 21:19

Има изхвърлени книги на ул. Малгара, пресечка на Димитър Талев в Кючука, пълна детска кошара, до казана, до трансформатора, залата за бокс. Много са, отивайте!

Отговори
0 1
цъцъ

цъцъ

05.09.2022 | 19:18

Тази т.нар. "братска страна" е готова да ни удави с една капка вода, а ни ще ѝ даваме ток, а за нас какво - по-високи цени, щото КЕВР само за това говори, по студени стаи - щото бащицата - европейски съюз, вече даде такива указания (19 градуса в стаите през зимата) и така да живее политическото лицемерия и цинизъм

Отговори
8 1
Младенко Понеделковски

Младенко Понеделковски

05.09.2022 | 18:45

Всичко в Политиката е театьр и лицемерие! СевероМевероМакетата искат ток от нас - а само преди месец клеветеха Бьлгария пред света !и хаьрляха камьни!!! Пьлни нещастници !!! Бой и срьбска музика за тях !!!! Па Като клекнат - Ще им дадеме и ток !!!!!

Отговори
7 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?