71

Румен Гечев: Може да има кабинет, но с третия мандат

Има вариант да се състави правителство, ако се предложи програма, която отговаря на интересите на България и ще помогне на страната да премине през зимните месеци. Това каза проф. Румен Гечев от БСП в ефира на NOVA. Той уточни, че преговори може да се водят с всички, освен с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”.

„Ще водим разговори с другите потенциални партньори и ще направим всичко възможно. Ние сме убедени, че е по-добре да има редовен кабинет, отколкото служебен. Малко е вероятно с втория мандат да се състави правителство. По-скоро това ще стане с третия”, добави той.

Коментар от него дойде и за камиона, тръгнал от България и взривил Кримския мост: „Искаме да се изчисти името на страната ни. Ние се обръщаме към Президентството, защото в момента имаме служебно правителство. Българските служби също трябва да си свършат работата”, уточни той.

  Гечев смята, че е малко вероятно, а лично за него е изключено, България да е участвала в такава „терористична операция”. „Не става дума за плашене, а за политики. БСП счита, че страната ни не бива да бъде въвличана във войната и да изнася оръжия”, добави политикът от левицата.

Като "много странно" той определи обвързването на БСП с някакви руски интереси.

„Ние сме Българска социалистическа партия и защитаваме интересите на българския народ и нашите избиратели”, подчерта Гечев. И добави: „Специални отношения имат някои от нашите колеги с други посолства и други страни”.

Запитан дали от БСП признават референдумите за присъединяване на украински територии към Русия, той каза: „Ние не сме взели решение на Национален съвет. Не съм аз човекът, който ще признава или не такива територии. Има си Устав на ООН и международно право”.

За доставките на оръжия за Украйна Гечев беше категоричен, че нищо не може да накара левицата да промени позицията си България да стои далеч от военния конфликт.

„Военните действия се водят не между Украйна и Русия, а на територията на Украйна. И там участва цялата организация на НАТО, под ръководството на САЩ. Битката индиректно е между НАТО и Русия”, смята политикът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
доларче

доларче

11.10.2022 | 18:35

тоя пършивец да го питам - к,во е тва 3000:1?Познай,*гений* смотан!

Отговори
1 0
Драган

Драган

11.10.2022 | 16:26

Само без БСП .

Отговори
2 0
Запитване

Запитване

11.10.2022 | 12:20

Преговори с Талибаните ще се водят ли?

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?