49

Росен Желязков: Ще има наказани за боя в парламента

Председателят на НС Росен Желязков определи случилото днес като недопустимо. След като бъдат прегледани видеозаписите ще се види кои лица ще бъдат наказани според правилника на парламента, уточни той в парламентарните кулоари малко след провеждането на председателски съвет с партийните лидери.

Той съжали, че подобни сцени е имало на същата дата и миналата година и изрази надежда, че утре няма да има такова напрежение. Затова се обърнах и към народните представители да укротим палавите деца в себе си, добави Желязков.

Шефът на НС отхвърли обвиненията на БСП, че руши парламентаризма с прекратяването на пленарното заседание - по-рано Желязков прекрати парламентарния ден, след като "Възраждане"  и ПП-ДБ влязоха с остра конфронтация и се стигна до блъскане и обиди в залата. Той обаче благодари на социалистите, че не са се включили в сблъсъка.

"Право на политическия лидер е да прави оценки. Ако бе продължило заседанието, трябваше да продължи с декларацията на Божанков, след това декларация на ИТН и БСП. Сами разбирате, че продължаването на заседанието в този формат щеше да доведе до ново ескалиране на напрежението. Приемам упрека на г-жа Нинова, но това не бе насочено срещу БСП", обясни Росен Желязков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Желязков,колко и как наказани?Ако искаш да въдвориш ред в привитивизма

Желязков,колко и как наказани?Ако искаш да въдвориш ред в привитивизма

01.06.2023 | 21:58

,който ги е обзел,им наложи финансова глоба-удръжка от заплатата в полза на бюджета.Само така ще ги заболи и ще си мерят др,път приказките,плюнките,дранетата,оскубванията и късането на ризи.И без това нямаме бюджет.Само от джоба ще ги заболи,от друго не разбират-финансова дисциплина!

Отговори
2 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?