71

Решиха след скандал: Парламентът изслушва Кирил Петков и службите за изгонването на руските дипломати ВИДЕО

Парламентът ще изслуша днес премиера Кирил Петков и председателя на ДАНС Пламен Тончев относно изгонването от България на 70 руски дипломати и служители. Това решиха единодушно депутатите с 216 гласа "за".

Решението беше взето след голям скандал в Народното събрание. Депутати от БСП поискаха спешно да бъде извикан шефът на ДАНС, който да даде информация за изгонването на 70 руски дипломати. 

Припомняме, че по-рано днес Корнелия Нинова обяви, че социалистите стопират преговорите с „Продължаваме промяната“ (ПП) за съставяне на ново правителство.

Изслушването беше поискано от "БСП за България" и беше включено в дневния ред по инициатива на изпълняващия длъжността председател на Народното събрание (НС) Мирослав Иванов, заради важността на темата.

Изслушването ще се бъде от 18:30 ч., като председателят на НС посочи, че има потвърждение от Кирил Петков и Пламен Тончев, че ще бъдат тук за изслушването.

Заседанието ще бъде при закрити врата.

 

По искане на ГЕРБ-СДС беше решено в изслушването да участват и ръководителите на Държавна агенция "Разузнаване" и на "Военно разузнаване".

Депутатите приеха също да удължат заседанието си до приключване на изслушването.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?