2374

Решено: Децата до 10-годишна възраст пътуват безплатно в обществения транспорт от февруари

От първи февруари всички деца до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт. Отстъпката в цената на картите за пътуване на ученици се увеличава от 20% на 70%, а в картите за пътуване на възрастните хора - на 40%.

Намаленията ще влязат в сила след като днес Министерски съвет одобри допълнителни средства от 73 млн. лв. в подкрепа на услугата "обществен транспорт" в цялата страна. Те ще са в сила до края на годината.

Служебният кабонет ще разгледа и промени в медицинска експертиза на работоспособността, които по думите на премиера Гълъб Донев, ще доведат до повече справедливост на хората с увреждания.

"В последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват свестни решения или действия. Ако всеки върши работата, за която е избран или назначен съвестно или с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът небрежност ще е изолиран случай", посочи той в началото на правителственото заседание.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
10 !!!!!!

10 !!!!!!

25.01.2023 | 12:51

ТЕ ДЕЦАТА ДО 10 ГОДИНИ ГИ КАРАТ С ЛЕКИТЕ КОЛИ ! ГОЛЯМА АКТИВНОСТ, ГОЛЯМО ЧУДОООО

Отговори
6 0
Смях

Смях

25.01.2023 | 10:58

Отстъпка за карти на възрастни и учениците се увеличава,за сметка на безплатно пътуване на децата до 10-г.възраст!И ?Прах в очите!

Отговори
4 6

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?