71

Решението е взето: Четиримата министри на Слави подават оставки

Решението е взето - четиримата министри на ИТН подават оставки. Това е политическо решение на парламентарната група. Ние сме взели решение какво да става с нашите министри. Аз се разбирам с всички, които спазват закона и морала. Това заяви спортният министър Радостин Василев пред журналисти.

Той увери, че не е разбрал за изтеглянето си от изявлението на Трифонов във фейсбук вчера. Решението било взето по-рано - след заседанието на Министерския съвет. Но подчерта, че проблемите били предимно на ниво парламент, а в Министерския съвет коалицията имала “значително по-добър диалог”.

 
Василев ще подаде оставка утре. “Така съм решил”, лаконичен бе той.

Бих съжалил само, ако този, който ме наследи, да продължи битката, която водих срещу корупцията и за подобряване на инфраструктурата, каза спортният министър. Предстои той да подаде оставка, след като лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви вчера, че изтегля министрите си от правителството и партията му напуска управляващата коалиция.

Нямам представа кой ще ме наследи. В момента, в който ми бъде приета оставката, се връщам като депутат за малкото време, което сигурно остава на този парламент, но нека не бъдем пророци, нищо не се знае, коментира той.

Ако дойде още един министър като Красен Кралев, нищо няма да стане, надявам се, че няма да има повече такива хора, допълни той. Василев подчерта, че е подал сигналите си за нарушения “където трябва”, а пък за решението за стадиона на ЦСКА - че не зависи само от “един министър”.

На въпрос колко често Гриша Ганчев и синът му са го посещавали като министър, Василев каза: само два пъти.

 
 
 
 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Коментар

Коментар

09.06.2022 | 17:49

Традиционната българска трагедия. Един човек работи за да направи неща добро за всички, а останалите му пречат и не работят. Все вярваме на някакви конспирации че някой иска нещо лошо да ни направи и чакаме някой да дойде да ни оправи. Аз се надявам, в името на по добро бъдеще за България, Кирил Петков да успее!

Отговори
1 0
Слави дали е разбрал със замътения си мозък

Слави дали е разбрал със замътения си мозък

09.06.2022 | 15:53

за какво го използват?

Отговори
4 2
НАРОДА

НАРОДА

09.06.2022 | 14:49

Слави е пионка на ДПС и Борисов,глупак,свързан с мафията,разиграва държавата и ни води само към избори и хаос.Той като е милионер помисли ли за бедните хорица кокво ще стане като провали актуализацията на бюджета и заложените в него социални мерки,придобивки и пенсии?Болен изперкал джендър!!!.

Отговори
7 3
оставка

оставка

09.06.2022 | 14:44

Махай се гелосана куха лейко

Отговори
6 2
Одобрявам

Одобрявам

09.06.2022 | 14:11

Едно правилно решение

Отговори
5 5
демократи с дълбоки джобове

демократи с дълбоки джобове

09.06.2022 | 14:34

Не се разбраха, кой колко да щипне!

Отговори
2 4
Не ме разсмивай!

Не ме разсмивай!

09.06.2022 | 14:45

Слави - "демократ"???

Отговори
7 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?