46

Радостин Василев прави партия с отцепниците от ИТН

Вече няма смисъл ИТН да съществува, заяви министърът в оставка

В проекта на Василев ще участват и други, напуснали редиците на "Има такъв народ"

Спортният министър в оставка Радостин Василев заяви, че ще участва в създаването на нова политическа партия, за да бъде отговорено на очакванията на обществото.

Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра. България има нужда от партия, която да защитава националния интерес, каза Василев пред Нова телевизия.

Василев, който беше от квотата на "Има такъв народ", заяви, че след като партията не е изпълнила своите обещания към избирателите, няма смисъл тя да продължава да съществува.

“ИТН беше създадена като партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени начина на управление на държавата, а се оказа, че тя връща модела. Това е предателство спрямо избирателите. ИТН нямат вече цел и кауза. Нямат смисъл от своето съществуване, след като предаде основното нещо, за което бяха създадена”, заяви Василев.

Неизпълненият проучвателен мандат, връчен на “Продължаваме Промяната” не е изненада за него.

“Още в началото на процеса след напускането на шестимата от ИТН, впоследствие и моето напускане, имах усещането, че няма да успеят в събирането на депутати, що се касае до групата на ИТН”, каза Василев. “След действието, което направихме, имаше много натиск. Те предпочитат да не реализират собствената си воля, а да останат “верни” на един фалшив гуру”, допълни спортният министър в оставка.

По време на разговорите с коалиционните партньори и независими депутати с ПП не са били обсъждани постове.

“Единственото нещо, което с колегите коментирахме, са управленската и законодателната програма. Така ПП се опитваше да убеждава народни представители. Този модел го въведоха те за пръв път - с програми , не с пари и постове”, категоричен бе Василев, но изрази съжаление като каза, че “явно в България трябва още да се действа по стария начин”.

Василев заяви още, че скоро ще обяви и свой нов проект, като загатна, че той ще е съставен от други, напуснали редиците на ИТН. "Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра. България има нужда от партия, която да защитава националния интерес", поясни Василев.

Министърът в оставка беше категоричен, че следващата стъпка са нови предсрочни парламентарни избори. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Иво

Иво

12.07.2022 | 07:40

Ейй, не се наиграхте, бе. И как всички все патриоти и родолюбци. И всичко естествено за наша сметка. Аре бегай.

Отговори
1 0
Има ли такива да гласуват за предатели

Има ли такива да гласуват за предатели

10.07.2022 | 14:58

Освен кировци те!

Отговори
9 1
ХА ХА ХА ХА

ХА ХА ХА ХА

10.07.2022 | 14:18

Тошко Африкански и той щял да прави партия...

Отговори
7 4
КаунЬ

КаунЬ

10.07.2022 | 12:44

Този е по-прост и от Кирчо. Нищо че не е учил В ХарвардсКу

Отговори
16 2
Анализатор

Анализатор

10.07.2022 | 11:55

Трябва да си много глупав за да плашиш постоянно политическите си противници или несъгласните с твоите тези със съд и затвор.При това този се пише *адвокат*!Не си *адвокат*,а голям,кръгъл глупак!

Отговори
16 2
Българин

Българин

10.07.2022 | 11:09

Гълъб мазньо иска да лети с орлите.

Отговори
22 3
Ани

Ани

10.07.2022 | 11:09

И този си повярва ,че е велик и от него зависи всичко.

Отговори
23 2
Затрит си бе Предател

Затрит си бе Предател

10.07.2022 | 11:00

Тоя урод чифутски от раждането до смъртта си е програмиран да бъде Юда Във личния си семеен и обществен живот Вижте със каква Юдейско чифутска категоричност урода чифутски издава смъртна присъда на въжделенията мечтите на цял един Народ гласувал за Има Такъв Народ Но чифутския урод дори и не се замисля че лично обижда мен като гласувал за тази идея Той не само ме обижда той ме затрива буквално като човек и гласоподавател данъкоплатец Що да не го затрия на този чифутски урод от лицето на земята при първа възможност

Отговори
21 3
Предател

Предател

10.07.2022 | 10:11

Веднъж . Предател цял доживот . Тоя го изпързаляха и сега реве . Замина му кариерата . Жена му я тъпче друг вече . Какво нещо е животът КОЛЕЛО . Върти се.

Отговори
28 4

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?