46

Радостин Василев: Не съм заплашвал Христинка

Василев заяви, че депутатката Христинка Иванова от ИТН не е била заплашвана, а това са "опити за внушения”

Не сме търсили мнозинство за управлението, когато решихме да напуснем ИТН. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по NOVA министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

„Думата „завера” за напускане на ИТН звучи много страшно. Истината е, че си говорихме дни наред с колеги – че нашето, моето и тяхното търпение спрямо действията на един човек, който определя цялата политика на партията – са стигнали своя предел”, посочи той в отговор на въпроса има ли още депутати от ИТН, които са готови да напуснат парламентарната група.

По думите му с колегите му не са търсили бройка. „Ние разговаряхме за това, че напускаме нашата партия. Не сме търсили мнозинство за управлението. Просто идва един момент, в който разбираш, че си бил лъган дълго. Като гледах гласуванията в парламента в четвъртък – разбрах, че това е правилното решение, което сме взели”.

Той коментира и казуса със записа на телефонния му разговор с депутата от ИТН Христинка Иванова. „Не съм я заплашвал. Това са опити за внушения”.

„Изглежда като някакъв заговор цялата ситуация с нашето напускане на партията. Но всъщност ние говорихме – тези петимата, които излязохме – с още поне 6-7 души, че случващото се е недопустимо. Бяхме поне 10-ина души. По този начин да се бута държавата. Не продължавам да водя разговори с никого – защото ги пазят като овчарски кучета депутатите в НС”, посочи той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
продажници

продажници

17.06.2022 | 11:29

Защо "купуването и продаването на гласове" е престъпление, а купуването на депутати не е!?

Отговори
2 1
Българин

Българин

17.06.2022 | 11:14

Мазник лицемерен

Отговори
5 2
Жоржи

Жоржи

17.06.2022 | 09:46

Тоя е такъв наглец, цяла България го чу как заплашва и сега несъм заплашвал.

Отговори
5 2
Мда

Мда

17.06.2022 | 09:30

Тя е с охрана щото и харесва

Отговори
4 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?