2374

Радостин Василев и още шестима свалиха доверието си от Слави: Мафията проби в ИТН ВИДЕО

Мафията проби в ИТН. Това заяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев. Той, заедно с група народни представители от „Има такъв народ“ дават пресконференция, която се провежда в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“.

„Не съм вярвал, че ще изрека тези думи, но дойде моментът, в който България ми е по-важна от група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер", каза Василев.

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев и шестима депутати от "Има такъв народ" се отцепват от парламентарната група, съобщиха самите те на брифинга. На него присъстват Василев и депутатите Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов.

"Не мога повече да подкрепям действията на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов и свалям доверието си в него", заяви Василев. Добави, че група задкулисни лица ръководят неговите решения и е адски разочарован от това, което се случва. Не може да оправдае решението на Трифонов да изтегли министрите на формацията от правителството.

След решението на Трифонов да свали доверието си от правителството парламентарните групи на "Продължаваме промяната" (67), "БСП за България (26) и "Демократична България" (16) наброяват общо 109 депутати и имат нужда от още 12 за мнозинство.

„Явно разбиранията на мен и на Трифонов са различни, защото докато градях структурите и обикалях сам, за да казвам, че това е кауза, моят морал не ми дава някак си да погледна тези хора от тази партия. Докато 2021 оттеглянето ни беше оправдано, аз бях свидетел на безпрецедентното саботиране през юли. Застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията”, посочи Василев.

И добави: „Аз подлъгах страшно много хора, ангажирах хора да ми помагат, напуснаха компании на запад, за да помагам, почти си унищожих адвокатската практика. Адски съм разочарован от всичко, което се случва”.

Трифонов: Депутати на ИТН напускат парламентарната ни група, ще подкрепят Петков

Принципите на ИТН не могат да бъдат нарушавани дори от Слави Трифонов, категоричен беше Радостин Василев.

Слави Трифонов никога не се е интересувал от мнението на избирателите, от своите депутати – той не ги познава. Не е дошъл 2 години в офиса в Плевен, родният му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер. При всичките ни срещи с него все повече в мен се задълбочаваше усещането, че това не е парламентарен, а бизнес проект. Това е било заложено още от самото начало”, посочи той.

Според него темата със Северна Македония е "абсолютно измислена причина, използвана за повод".

"Причината е друга. Причината е, че не могат да се реализират някакви финансови проекти някъде. Петков започна да говори така, че РСМ наистина да не е проблем", заяви Василев. 

„Сигурен съм, че Трифонов не е жаден за власт - той е бизнесмен", категоричен бе министърът на младежта и спорта в оставка.

Той заяви, че не е бил търсен от никого и никой не го е притискал от ИТН през изминалите месеци.

"Защото те знаят, че аз съм безпрекословно луд”, добави Радостин Василев.

„Аз повече от тази структура не мога да бъда не за друго, а само заради поведението на лидера и на приближен кръг от хора. С депутатите от ИТН сме в много добри отношения. С много малко изключения те са свестни хора. Знаят, че аз казвам истината. Аз продължавам да бъда себе си, не съм обещал подкрепа, не съм купен от никого”, посочи той.

Трифонов е 20 години приятел с Орлин Алексиев и не знае за неговите интереси в МРРБ?”, запита още министърът на младежта и спорта в оставка.

„Не съм взел 1 лв. от тази партия, не съм искал нищо от нея”, заяви Георги Георгиев.

Очаквайте подробности!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Ей Това е сурата на Юда Който е чел Библията а не го е виждал Да види

Ей Това е сурата на Юда Който е чел Библията а не го е виждал Да види

13.06.2022 | 19:48

За предателите разстрел Това го е казал Светинята Българска ЛЕВСКИ Ама чифутската пасмина Юдейска предателска не знае кой е ЛЕВСКИ А за този каун чифутски за него ЛЕВСКИ е футболен отбор съперник на ЦСКА където чифутчето доста време се овърташе да цоца от фалиралия и без това ЦСКА Абе Ко прави Лупи вълка Нема ли да стане коалиционен партньор на Киро и Кокорчовци та да се здавят като песове за кокала и да ги финтира и фалира Лупи е майстор на фалитите и финта Дърт чифут

Отговори
1 3
Йоан

Йоан

13.06.2022 | 19:13

Преди две години гласувах за вас и адски съжалявам , Предатели!

Отговори
8 3
Бате Ваню, май си прав

Бате Ваню, май си прав

13.06.2022 | 18:46

Като гледам депутатите от пловдивските листи,май си прав.В Пловдив водач е мамин кратуньо,най-крадливият кмет в историята на Пловдив.В окръга - Здрава Измамата.Доказано фалшифицирала кметските избори 2019.Доскоро депутати бяха и хора от пловдивския октопод - баба мента и ташковия

Отговори
14 2
Богдан Попов

Богдан Попов

13.06.2022 | 18:33

Предателите винаги са предатели. Няма значение дали си юрист или какьвто и да си. За мене Ти си ПРЕДАТЕЛ. Аз винаги дори да загубя винаги дьржа на думата си и вярата. Ти явно не си.

Отговори
9 7
ДОН КОРЛЕОНЕ

ДОН КОРЛЕОНЕ

13.06.2022 | 18:29

Радо, мафията създаде едноличната ХУЙчиндолска шайка. Тя дърпаше конците на дрогирания чалгар и миналата година.Добре че най- после и вие го разбрахте.

Отговори
12 10
дебили 99.5% от страната

дебили 99.5% от страната

13.06.2022 | 18:29

Предатели

Отговори
7 4
Бате Ваню: -И аз така правех.

Бате Ваню: -И аз така правех.

13.06.2022 | 18:25

Тиквата,защо депутати ,не го предават.Ако го правят са единици. Защото тиквун,всеки свой депутат държи за меките части с папка за золумите му.Така неговите хора ,са зависими хора.

Отговори
13 7
предателска

предателска

13.06.2022 | 18:19

измет заедно с КИРЯ И КОКОРЯ

Отговори
11 14

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?