46

Радев заръча кабинетът да вложи енергията от казуса "РСМ" в проблемите на българите

Коалиционният съвет тази вечер да следва постигнатите с консенсус становища и предложения от Консултативния съвет за национална сигурност от месец януари по темата за Република Северна Македония. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в ефира на bTV.

Надявам се, че заради фокуса на правителството върху външната политика, то няма да губи от поглед тежката социално-икономическа криза в страната. Очаквам устремът и енергията, които се влагат за решаване на проблемите на РС Македония за нейния път към Европа, да се прилагат и по отношение на българските граждани, бедността и инфлацията, каза още Румен Радев.

Той не даде отговор на въпроса дали ще свика КСНС по темата за Северна Македония, както и дали социалната политика и високите цени са повод за свикването на консултативния орган към президента.

Нека мине Коалиционният съвет тази вечер, да чуем какво мислят партиите, каза още Радев.

Относно т.нар. български „Магнитски” Радев заяви: Очевидното нежелание на прокуратурата да се бори с корупцията в България не означава, че трябва да се погазват основни закони и човешки права, за да се търси справедливост. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Спокоен

Спокоен

27.05.2022 | 22:21

Без отсрочка: Еврото влиза на 1 януари 2024 г.

Отговори
1 1
Долна измет

Долна измет

28.05.2022 | 07:37

Си ти мръсна

Отговори
0 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?